1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Mursi'nin Ölümü Sisi Cuntasının İşlediği Cinayettir
Mursi'nin Ölümü Sisi Cuntasının İşlediği Cinayettir

Mursi'nin Ölümü Sisi Cuntasının İşlediği Cinayettir

Muhammed Murs’nin dün şehit olması, bugün Çorum Ulu Camide kılınan gıyabi cenaze namazının ardından, Çorum İHH ve Özgür-Der Çorum Şb. Hürriyet Meydanında bir basın açılması yaptılar.

18 Haziran 2019 Salı 18:09A+A-

Mısır’ın ilk ve tek meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, kendisine yapılan sistematik işkence ve ihmaller ardından dün şehit olması, bugün Çorum ulu Camide kılınan gıyabi cenaze namazının ardından, Çorum İHH ve Özgür-Der Çorum Şb. Hürriyet Meydanında bir basın açılması yaptılar.

Yoğun yağmura rağmen katılımları ile destek veren Müslümanlar, Mursi’nin resimlerini taşıdılar ve Ahzap Suresi-23 ayetin hatırlatıldığı pankart açtılar. Tekbirlerle ve sloganlarla Mısır direnişini ve Mursi şahsında tüm şehitleri yolunda olduklarını haykırdılar.

Murat İslam’ın sunumunu yaptığı eylem Hafız Yusuf Demirel hocanın Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı ve ardından ilk sözü Av.Ömer Kılıç aldı.

Mursi’nin sadece Sisi cuntası tarafından değil, tüm dünya tarafından zindana atıldığını ve unutulduğunu hatırlatan Kılıç, ümmetin dağınık yapısı ve olayları kanıksayan tavrına eleştiriler getirdi. Sisi cuntasını kırmızı halılarda ağırlanan batının ikiyüzlü politikalarına ve körfez ülkelerinin işbirlikçi tutumlarına değindi.

Mursi’nin yaşadığı hukuksuzluğa ve yaşadığı sağlık sorunlarına değinen Çorum İhh Bşk.Selim Özkabakçı grup adına basın açıklamasında, Mursi’nin şehadetinin sadece ailesi ve dava arkadaşlarını değil, tüm İslam dünyasını yasa boğduğunu söyledi.

Mursi’nin sistematik olarak ölümünü ile ilgili uluslararası bir soruşturma açılması gerektiğini belirten Özkabakçı, Mısır cuntasının zindanlarındaki on binlerce mazlum için durum daha da kritik bir hal aldığını ve işkence, taciz, öldürme ve daha onlarca hukuksuzluğun engellenmesi için dünyanın sağduyulu kamuoyu harekete geçmelidir dedi.

Türkiye’li Müslümanların Mısır’da yaşanan sürece yabancı olmadığını vurgulayan Murat İslam’da Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi hatırlatarak, darbecilerin amacının bugün Mısır’da yaşananları bizlere yaşatmaktı. Toplumu kaosa sürükleyerek, ülkeyi ekonomik, sosyal ve siyasal olarak iş yapamaz duruma düşürerek boğmaya çalışacaklardı dedi.

Sisi cuntasının gizlice defnedilen Mursi’nin naaşından bile korktuğunu belirterek, onuruyla zalimlere karşı direnen Mursi’nin cansız bedeni bir cesaret ve direniş abidesiyken, darbeciler ve onları destekleyen onursuzlar yaşayan birer ölüdürler dedi.

Eylem sürecinde tekbirler ve sloganlar atan Müslümanlar konuşmaların ardından Yusuf Demirel hocanın yaptırdığı duaya âmin dedikten sona eylem erdi…

aw732267_02_1.jpg

photo-2019-06-18-15-32-07.jpg

photo-2019-06-18-15-32-10.jpg

photo-2019-06-18-15-32-12.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT