1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mursi: Rafah Kapısı 24 Saat Açık Kalmalı!
Mursi: Rafah Kapısı 24 Saat Açık Kalmalı!

Mursi: Rafah Kapısı 24 Saat Açık Kalmalı!

Mısır’da İhvan’ın cumhurbaşkanı adayı Muhammed Mursi, Rafah Kapısı 24 saat açık kalması gerektiğini söyledi.

11 Mayıs 2012 Cuma 15:38A+A-

Mısır Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Başkanı ve Müslüman Kardeşler Cemaati cumhurbaşkanı adayı Muhammed Mursi, Filistinlilerle genel olarak güçlü ilişkiler kurulması için çalıştığını söyledi.

Mursi, Rafah Sınır Kapısı'nın da hafta boyu ve 24 saat açık kalması gerektiğini ifade etti.

Mısır CBC kanalında dün akşam (9 Mayıs Çarşamba) katıldığı programda, Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın kaldırılması, genelde Filistinlilerle ve özel olarak da İslami Direniş Hareketi (Hamas) ile ilişkilerin güçlendirilmesi için çalıştığını belirtti.

Müslüman Kardeşler lideri, eskiden Camp David Anlaşması'na karşı olduğunu fakat cumhurbaşkanı olması halinde daha önce yapılan anlaşmalara bağlı kalacağını söyledi.

Mursi, karşı tarafın da anlaşmaya saygılı olması ve uyması gerektiğine dikkat çekerek, Siyonist işgal rejiminin Camp David Anlaşması'na uymadığını ifade etti.

Müslüman Kardeşler cumhurbaşkanı adayı, Siyonist işgal rejiminden imzaladığı barış anlaşmalarına uymasını isteyerek, "Barış sadece sözle olmaz. Bilakis barış pratikte fiille olur" dedi.

Siyonistlerin üstü kapalı tehditlerine de değinen Mursi, Mısır cumhurbaşkanının geri adım attığı dönemlerin geçtiğini ve 5 milyon Siyonistin 90 milyon Mısırlıyı korkutamayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum