1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Mursi Duruşma İçin Mahkeme Salonuna Getirildi
Mursi Duruşma İçin Mahkeme Salonuna Getirildi

Mursi Duruşma İçin Mahkeme Salonuna Getirildi

Mısır'da askeri darbeyle görevinden alınan Cumhurbaşkanı Mursi, bugün yapılacak duruşma için mahkemeye getirildi. Mursi'nin savunma heyetinde oğlu Usame Mursi de yer alıyor.

16 Şubat 2014 Pazar 11:32A+A-

Mısır devlet televizyonu, kamuoyunda "Hamas ve Hizbullah'la işbirliği yapmak" ve "Casusluk davası" olarak anılan davada yargılanan, darbeyle görevinden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, mahkemeye getirildiğini duyurdu.

Mursi'nin oğlu Usame Mursi ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, davanın bugünkü duruşmasına, savunma heyetinde avukat sıfatıyla yer almak için yargı makamlarından gerekli izni aldığını söyledi.

Babasının daha önce yargılandığı diğer davalara katılmak için defalarca talepte bulunduğunu hatırlatan Mursi, bu iznin kendisine ilk kez verildiğini belirtti.

Usame Mursi, davanın ilk duruşması olması nedeniyle prosedür gereği babasının duruşmaya katılmasının zorunlu olduğunu da kaydetti.

Mısır’da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, arlarında eski yardımcıları ile İhvan yöneticilerinin de bulunduğu toplam 35 kişiyle "Mısır devletinin çıkarlarına zarar vermek amacıyla Hamas hareketi, Lübnan'daki Hizbullah örgütü ve İran Devrim Muhafızları’yla suç amaçlı işbirliği" yapmakla suçlanıyor.

Davada, Mursi'nin yanı sıra dönemin Cumhurbaşkanlığı Divan Başkanı Muhammed Rifaa et-Tahtavi, Yardımcısı Esad eş-Şeyha, Cumhurbaşkanlığı Sekreteri Ahmed Abdulati, HAP Genel Başkanı Saad el-Katatni, Genel Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan, Genel Sekreter Muhammed el-Biltaci, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile yardımcıları Hayrat Şatır ve Mahmud İzzet ile 26 İhvan yetkilisi yargılanıyor.

HABERE YORUM KAT