1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mursi Dönemi Mısır Başbakanı Kandil Tutuklandı
Mursi Dönemi Mısır Başbakanı Kandil Tutuklandı

Mursi Dönemi Mısır Başbakanı Kandil Tutuklandı

Darbeci yargı tarafından hakkında hapis kararı verilen Mursi dönemi Mısır Başbakanı Hişam Kandil Giza'da tutuklandı.

25 Aralık 2013 Çarşamba 09:51A+A-

HAKSÖZ-HABER

Darbe yönetiminin Mısır İçişleri Bakanlığı, Mısır'da ordunun yönetime el koymasıyla görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi döneminin Başbakanı Hişam Kandil'ın yakalandığını duyurdu. 

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Emniyet güçleri, hakkında kesinleşmiş 1 yıl hapis kararı bulunan eski Başbakan Dr. Hişam Kandil ve beraberindeki şahısları, Sudan'a kaçma girişiminde bulundukları esnada dağlık bir bölgede yakaladı" denildi. 

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) kaynaklarından alınan bilgiye göre de Kandil, İhvan yetkililerinden Ziya Ferhat ve Ahmed el-Bili'yle Giza'daki bir benzin istasyonunda yakalandı.

Öte yandan, bir güvenlik yetkilisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kandil'in, başkent Kahire'nin güneyindeki Tora Cezaevi'ne götürülmek üzere olduğunu söyledi.

Kahire Temyiz Mahkemesi, eski Başbakan Kandil'in temyize götürdüğü, devlete ait Nil Pamuk Çırçır Şirketi (NCGC) çalışanları hakkında verilmiş kanuni hükmü uygulamadığı gerekçesiyle Dokki Hafif Suçlar Temyiz Mahkemesinin hükmettiği 1 yıl hapis ve görevden men cezasını onamıştı.

Kandil, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, 3 Temmuz'daki askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılmadan önce istifa etmişti. 

misir-hisam-kandil_ismail-heniye_filistinli-cocuk_gazze-gaza-001.jpg

Hişam Kandil, İsrail'in Gazze saldırısı esnasında kuşatma altındaki Gazze'ye gitmiş ve Heniye ile beraber ziyaret ettiği hastanede İsrail saldırısında hayatını kaybeden Filistinli çocuğun alnın öpmüştü.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum