1. HABERLER

  2. HABER

  3. Murat Koç: Sur’daki Muhacirlere Yardım İnsani ve İslami Sorumluluktur
Murat Koç: Sur’daki Muhacirlere Yardım İnsani ve İslami Sorumluluktur

Murat Koç: Sur’daki Muhacirlere Yardım İnsani ve İslami Sorumluluktur

"Sur’daki Muhacirlere Ensar Olalım” yardım kampanyasını yürüten Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları İcra Üyesi ve Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç, İLKHA’ya konuştu.

06 Ocak 2016 Çarşamba 14:29A+A-

Diyarbakır’da faaliyet yürüten İslami sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek başlatmış olduğu “Sur’daki Muhacirlere Ensar Olalım” yardım kampanyası hakkında bilgilendirmelerde bulunan Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları İcra Üyesi Murat Koç, yapılacak yardımların İslami ve insani bir sorumluluk olduğuna dikkat çekti.

Herkesin bu konuda yardım etmesi gerektiğini dile getiren Diyarbakır İslami sivil toplum kuruluşları icra üyesi Murat Koç, yardım kampanyalarına ciddi bir rağbetin söz konusu olduğunu, Türkiye’nin birçok yerinden duyarlı olan halkın ne tür destek verebilecekleriyle ilgili iletişime geçtiğini söyledi.

Kampanyadan önce ve sonra mağdur olan aileleri tespit etmeye başladıklarını belirten Koç, “3 bin civarı aile tespit edildi. Bunlarla ilgili gıda malzemesi, battaniye, giyim, ayakkabı gibi insanların acil olan öncelikli ihtiyaçlarını tespit ederek, bu noktada bunları alma adına diğer STK’lardan yardım edecek kuruluşlarından bize bunları tedarik etme gibi bir çağrımız oldu. Bu malzemeler gelmeye başladı. Dağıtımı önümüzdeki günlerde başlayacak.” dedi.

Sur ilçesinden göç eden halkın büyük mağduriyetler yaşadığına vurgu yapan Koç, “Ailelerin bir kısmı mağduriyet yaşadıklarını belirterek Sur Kaymakamlığına müracaat etti. Bir kısmı da sivil toplum kuruluşlarına başvurdu. Biz sahada özellikle 100’den fazla sivil toplum kuruluşu olarak işin içindeyiz. STK’lar kendi imkânlarıyla mağdur olan aileleri bize bildirdi. Mağdurlara ulaşabilecek haber ağı oluşturduk. Verileri bir havuzda bir araya getirerek Valiliğe ve Kaymakamlıktan aldığımız bilgilerle karşılaştırıp ortaya sağlıklı sıhhatli bir tablo çıkardığımızı düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

Kampanyanın tanıtım çalışmalarına devam ettiğini dile getiren Koç, tanıtım için sivil toplum örgütlerinin siyasi partilerinin ve yetkili bürokrasi kademelerinin ziyaret edip tanıtım yaptıklarını belirtti.

Koç, “Şehrin muhtelif yerlerine 3 bin civarı pankart asıldı. İşyerleri ile minibüs ve otobüslere afiş asılsı. Önümüzdeki Cuma günü camilerin önünde el ilanları dağıtılacak. Hayırseverlerden destek talep edilecek.” diye konuştu.

Son olarak yaşanan bu hadiselere sessiz kalamayacaklarını ve herkesi ilgilendiren bir mağduriyet olduğunu belirten Koç şöyle konuştu:

“Sur’da çatışmalardan dolayı mağdur olan ciddi bir kesim var. Burada on binlerce mağdurdan bahsediyoruz. Biz bunlarla rızkımızı paylaşmak zorundayız. Bunun İslami ve insani bir sorumluluk olduğuna inanıyoruz. Bu konuda imkânı olan, paylaşımda bulunmak isteyen herkesi de kampanyamızda destek olmaya hem de bizimle beraber bu kampanyayı yürütmeye davet ediyoruz. Gelsinler beraber yardımları dağıtalım. Sur ’da Muhacir olmuş halka hep beraber başta Diyarbakır halkı olmak üzere tüm Türkiye’den destek verilmesini bekliyoruz.”

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde aralıksız devam eden çatışmalarda şimdiye kadar 23 bin kişinin evini terk etmek zorunda kaldığı belirtiyor. (Emrah Deniz/M. Hüseyin Temel – İLKHA)

murat-koc2.jpgmurat-koc3.jpg

HABERE YORUM KAT