1. HABERLER

  2. HABER

  3. Murat Koç: “Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım”
Murat Koç: “Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım”

Murat Koç: “Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım”

Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç, "Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım Kampanyası" ile ilgili Anadolu Ajansı’na konuştu.

26 Ocak 2016 Salı 16:33A+A-

Diyarbakır'da, kendilerine "İslami Sivil Toplum Kuruluşları" adını veren kuruluşlar, düzenledikleri "Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım Kampanyası" ile terör mağduru ailelerin yardımına koşuyor.

PKK mensuplarının kazdığı hendekler, kurduğu barikatlar ve tuzakladığı patlayıcılar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Sur ilçesindeki mağdur ailelere yardım amacıyla başlatılan kampanya devam ediyor. Kampanya kapsamında terör saldırıları sonucu evlerini terk eden 4 bin aileye çeşitli yardımlar yapıldı.

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslami Sivil Toplum Kuruluşları olarak hendek ve barikatlardan dolayı mağdur olan insanlar için bir araya geldiklerini söyledi.

"Sorun İslami kardeşlik zemininde çözülür"

Vatandaşların Sur'daki evlerinden birkaç eşya alıp çıktıklarını gördükleri an böyle bir kampanya yapmayı amaçladıklarını belirten Koç, ilçede ciddi bir mağduriyet ve sıkıntı olduğunu, insanların bir battaniye, bir hırka ve bir bohçasını alarak nereye gideceğini bilemez halde sokaklara döküldüğünü belirtti.

Murat Koç, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 25 bine yakın insanın o günlerde Diyarbakır içinde yer değiştirdiğine şahit olduk. İslami Sivil Toplum Kuruluşu olarak bunu gündemimize aldık. Kampanya ile ailelere yardım etmek istedik. Bu kardeşlerimiz muhacir olmuş. Tıpkı Suriye'den Türkiye'ye göç edenler, dünyanın farklı yerlerindeki savaşlardan kaçanlar gibi. Terör olaylarından mağdur olan insanların yaşadığı sıkıntılara Müslümanlar olarak nasıl el uzatıyorsak, kendi şehrimizde yaşayan insanımıza da yardım etmek boynumuzun borcudur."

Kampanya ile insanların barınma, eğitim, sağlık, temel ihtiyaçları ve esnafın yaşadığı mağduriyetleri giderme açısından devletin sorumluluk üstlenmesi gerektiği çağrısında bulunduklarını bildiren Koç, İslami Sivil Toplum Kuruluşları olarak Kürt sorununun İslami kardeşlik zemininde çözüleceğine inandıklarını kaydetti.

"100'ü aşkın STK bir araya geldi"

Umut Kapısı Gıda Bankası Başkanı M. Sıddık Furkan ise Sur'da olayların ardından halkın büyük bir kısmının evini terk ettiğini anımsattı.

Diyarbakır'da 100'ü aşkın İslami Sivil Toplum Kuruluşunun bir araya gelerek "Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım Kampanyası"nı başlattıklarını bildiren Furkan, "Mekke'den Medine'ye hicret eden Müslümanlara ensar olan kardeşleri kucak açtı ve her şeyini paylaştı. Bizler de İslami Sivil Toplum Kuruluşları olarak buna dayanarak ilçeden çıkan kardeşlerimize elimizden geldiğince evimizi ve gönlümüzü açalım, gıdalarımızı onlarla paylaşalım diye bu kampanyayı başlattık" dedi.

"Türk ve Kürt kardeşliğini bu kampanyada gördük"

Çözüm Süreci ile beraber bölgede huzur ortamının oluştuğuna dikkati çeken Memiş, PKK'nın halkın canına ve malına kastettiğini, halktan haraç aldığını ve sivil toplum kuruluşlarının bürolarını bombaladığını aktardı.

Sur ilçesindeki vatandaşların ekonomik yönden ciddi sıkıntıları olduğunu, bunun için PKK'nın o bölgeyi seçtiğini dile getiren Yunus Memiş, şöyle konuştu:

"Bir çok aile gündelik işlerde çalışarak geçimini sağlamaktaydı. Örgüt bu aileleri canlı kalkan olarak kullanmak niyetindeydi. Ailelerin Sur'dan çıkamamasının sebebi, çıktığında gidebileceği ve başını sokabileceği bir yerin olmamasıdır. Örgüt bir yandan oradaki fakir halkı, kız çocuklarını alıp kullanarak kendine canlı kalkan yapması, öldürmesi ve evlerinden çıkmalarını engellemesi, diğer yandan da sosyal medyada devlet halkı vuruyor, sivilleri katlediyor mesajı vermeye çalışıyor. Biz de PKK'nın yaptığı bu zulme karşı buradaki ailelerin yanında olduğumuzu göstermek amacıyla hızlı bir şekilde kampanyayı başlattık."

a3147.jpga3148.jpg

KAYNAK: AA ve HAKSÖZ-HABER

HABERE YORUM KAT