1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mültecinin bitmek bilmez dünya çilesi!
Mültecinin bitmek bilmez dünya çilesi!

Mültecinin bitmek bilmez dünya çilesi!

Muğla’da bir konteynırda çıkan yangında Suriyeli bir çocuk hayatını kaybetti!

20 Mart 2022 Pazar 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Dünyanın yükü bazen çekilmez olur. Durmadan şahit olduğumuz zulümler, yıkımlar içinden çıkılmaz olup dört bir tarafımızı sarıyor.

En ağır olan ise bunca acının üstüne bir de insanın insana karşı olan acımasızlığına şahit olmak. Merhametten yoksun bir dünyada ise en çok kimsesiz olanlar zarar görüyor. Kimsesizlerin dahi bazen gidebileceği bir yer varken mülteci ise başını sokacak bir yer bulmak için bütün riskleri göze almak zorunda kalıyor.

Suriye mülteciler varil bombalarından kimyasal silahlardan kaçarak Türkiye’ye geldiler. Medya ve bazı siyasetçiler tarafından dezenformasyon yoluyla düşmanlaştırılan mülteciler nefret ve saldırıyla karşılaşma riskinden dolayı günlerini korkuyla geçiriyorlar.

Çalışmak ve ekmek parası kazanmak için her işe giren mülteciler çalıştıkları için de çalışmadıkları için de hedef gösteriliyorlar. Bazı zamanlar öyle şeyler yaşanıyor ki yapacak hiçbir şey olmuyor…

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde ahşap barakada çıkan yangın sonucu 2 yaşındaki Suriyeli çocuk, feci şekilde yanarak can verdi. 2 yaşındaki Suriyeli Halit El Hammadi, seraların bakımını yapan ailesiyle birlikte Muğla’ya gelmişti. Ailesinin Suriye’den kaçarak sığındığı Türkiye’de ateş yine onları buldu.

Mülteci düşmanı ırkçılar içinde buna sevinecek tipler dahi çıkacaktır. Merhametini kaybedenden her şey beklenebilir. Herkesin mülteci olabildiği bir dünyada ihtiyacımız olan şey merhamettir!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum