1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "Mültecileri üç beş kuruşa göndeririz"
"Mültecileri üç beş kuruşa göndeririz"

"Mültecileri üç beş kuruşa göndeririz"

İngiltere'de yeni bir Ruanda modeli üzerine tartışılıyor. Türkiye'ye göçmenleri yollama planları üzerine konuşan siyasilerin söylemleri tepki çekti.

16 Temmuz 2022 Cumartesi 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye'ye göçmenleri gönderme üzerine popülist söylemlerde bulunan Boris Johnson'un koltuğuna aday olan İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, başbakan olursa göçmenleri Ruanda'ya gönderme planını Türkiye gibi ülkelere de genişletmeye çalışacağı sözünü verdi.

İngiltere, yasa dışı yollardan gelen göçmen ve mültecileri, 'işlemleri' tamamlanıncaya kadar Ruanda'ya gönderme kararı almış, Ruanda ile karşılıklı bir sözleşme imzalayarak göçmenleri Ruanda'da bekletme kararını harekete geçirmişti.

Benzer bir planın Türkiye üzerinden gerçekleştirileceği sinyallerini veren Dışişleri Bakanı Liz Truss göçmenlerden birer nesneymiş gibi bahsetti. 

Anlaşmaya ilişkin tartışmalar devam ederken The Times gazetesi, Muhafazakâr Parti'den başbakanlık için yarışan Dışişleri Bakanı Liz Truss'ın sığınmacıların gönderileceği ülke sayısını artırmak istediğini öne sürdü.

The Times'ın haberinde Dışişleri Bakanı Truss'ın milletvekilleri ile yaptığı özel görüşmelerde, göçmen krizi ile mücadele etmek için Ruanda ile yapılan anlaşmanın benzerlerini yapmak istediğini söylediği belirtildi. Bakan Truss'ın bu noktada Türkiye ile de müzakere başlatmak istediği kaydedildi.

İngiliz Bakana yakın bir kaynak da 'Türkiye'nin Truss'ın bakacağı potansiyel bir ülke' olduğunu doğruladı.

İngiltere’de iktidardaki Muhafazakâr Parti liderliği ve başbakanlık koltuğu için yarışan adaylardan 5'i, İngiliz parlamentosunda yapılan oylamada üçüncü tura kaldı. Dışişleri Bakanı Liz Truss da üçüncü tura kalan adayları arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum