1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mültecilere sahip çıkmak öncelikli vazifemiz!
Mültecilere sahip çıkmak öncelikli vazifemiz!

Mültecilere sahip çıkmak öncelikli vazifemiz!

Şuayb Mekeç seçimler sebebiyle muhalefet tarafından oluşturulmaya çalışılan ırkçı atmosferin tehlikesine dikkat çekerken Müslümanların mültecilere sahip çıkma refleksiyle hareket etmesi gerektiğini ifade ediyor.

20 Mayıs 2023 Cumartesi 19:45A+A-

Hayatımız sürekli olarak imtihan niteliğiyle yapıp ettiklerimiz çerçevesinde şekilleniyor; bazen bireysel bazen toplumsal saiklerle amellerimizi icra ediyoruz; hayat rabbimize doğru akıp gidiyor. Arkadan yeni nesiller gelmeye devam ediyor ama hayatın imtihan olmak vasfı hiç değişmiyor. Bu akışta ulvi bir amaç var; ‘’Rabbimize kul olmak ve O’nun rızasını kazanmak’’. Yüce rabbimiz bizlerden ne istedi, neyi buyurdu, bize nasıl hayat veçheleri hazırladı; kolaylıklar ve zorluklar karşısında hangi ahlakı, ilkeleri koydu? Onun bize anlattığı öncü hayatların üzerimizde etkileri ne olmalıdır? 

Bütün mesele ‘’kulluk’’ imtihanını mümince tamamlamaktır: Rasuller, Kitabı Mübin, tevhid, İslami düşünce, iman-amel, hasenat-salihat, kişinin ardında bıraktığı hayırlı-sadakayı cariye eserler tümüyle bu ideal-ön görülen mümin hayatın işaretleridirler.  Dini mübin İslam’ı yeryüzünde yaymak adına ortaya konulan çabalar; sosyal, siyasal ahlaki işte tüm buralarda belirlenmiş sabiteler; Rabbimiz bu yekûnun adını dini mübin İslam olarak koymuştur: Din ve insan mefhumlarının pratik alanlarda olgulara dönüşen tefekkür, iman ve ameller ile oluşan nihai haline imtihan deniyor.

YAZININ DEVAMI

Etiketler : ,