1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Mültecilere İlaç ve Battaniye Yardımı (FOTO)
Mültecilere İlaç ve Battaniye Yardımı (FOTO)

Mültecilere İlaç ve Battaniye Yardımı (FOTO)

Özgür-Der’in Suriyeli muhacirler yararına başlattığı ilaç ve battaniye yardımı kapsamında toplanan yardımlar ciddi sıkıntılar içerisinde bulunan Suriyelilere ulaştırıldı.

12 Kasım 2012 Pazartesi 23:04A+A-

Diyarbakır ve Batman Özgür-Der şubelerinin başlattığı ve diğer Özgür-Der şubelerinin yanı sıra Islah-Der, İhvan-Der ve Radyo Selam’ın da destek verdiği “Her Aileye İki Battaniye” kampanyası çerçevesinde toplanan battaniyeler muhacirlere ulaştırıldı.

Yardımlar, Suriye sınırında giriş için bekleyen mültecilerin beklediği Atma Köyü, Hacıpaşa beldesi ile bağlı üç köyde bulunan muhacirler ve İdlip şehrine bağlı Sarmada ilçesinde bulunan yardıma muhtaç ailelere dağıtıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Ayrıca Batman Özgür-Der şubesi öncülüğünde gerçekleştirilen ve Batman Eczacılar Odasının da destek verdiği ilaç kampanyası çerçevesinde toplanan ilaçlar da Reyhanlı ilçesinde bulunan ve Suriyeli muhacirlere hizmet vermek üzere kurulan Orient ile Darüşşifa sağlık merkezlerine dağıtıldı.

YARDIMLARIMIZ ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURUYOR

Suriyeli muhacirlere yapılan ilaç ve battaniye yardımı ile ilgili bir açıklama yapan Özgür-Der Diyarbakır Şubesi Suriyeli Muhacirlere Yardım Komisyonu Başkanı Hasip Yokuş; “Yapılan yardımlar Temmuz ayından itibaren sürdürdüğümüz periyodik yardımların devamı niteliğindedir. Bildiğiniz gibi  Her Aileye İki Battaniye şeklinde devam eden bir kampanyamız vardı. Bu kampanya çerçevesinde toplanan 2500 adet battaniyeyi ulaştırmış olduk. İlaç, battaniye, gıda ve giyim gibi temel şeylere çok fazla ihtiyaç var. Suriye içerisinde direniş ve çatışma alanları sürekli artıyor. Şu anda Suriye’nin birçok yerinde çatışmalar var. İnsanlar çoğu zaman gündelik kıyafetini bile almaya fırsat bulamadan can emniyetini sağlayabileceği cami, okul, bağ evi, zeytin bahçelikleri gibi yerlere sığınıyor. İmkân bulanlar ise emin bir yere hicret ediyor. İlaveten havaların soğuması da buna eklenince sıkıntılar daha da katlanıyor.” diye konuştu.

Yürütülen yardım çalışmalarının önemi üzerinde duran Yokuş, “Yardım çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. Çalışmalarımız belki sınırlı çabalar şeklinde değerlendirilebilir ama gerçekten de önemli bir boşluğu dolduruyor. Bu çabalar kardeşlerimizin sıkıntılarının bir nebze de olsa hafifletilmesine katkı sunuyor. Çatışma ve direniş alanları sürekli olarak genişliyor, özgürleştirilen beldeler her geçen gün daha da artıyor. Biz de bu çerçevede oluşan emniyetli koridorlar üzerinden yardımlarımızı Suriye’nin içlerine kadar ulaştırma imkânı buluyoruz.” dedi.

DUYARLILIK ÇAĞRISI!

Bundan sonraki yardım çalışmaları hakkında bilgi de veren Yokuş, “Yardım çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. Sonraki yardımlarımızın bir kısmını Kilis üzerinden bir kısmını da Akçakale ve Ceylanpınar üzerinden ulaştırmayı planlıyoruz. Ağır kış koşulları dolayısıyla uzattığımız battaniye kampanyasına ek olarak ‘Her Aileden Bir Torba Un’ kampanyası da başlattık.” şeklinde konuştu.

Sözlerinin sonunda kendilerine katkı sunan kardeşlerimize teşekkür eden Yokuş, devam ettirdikleri yardım kampanyası için duyarlılık çağrısında bulundu.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum