1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Mülteci"ler İstanbul Otogarında Beklemeye Devam Ediyor
"Mülteci"ler İstanbul Otogarında Beklemeye Devam Ediyor

"Mülteci"ler İstanbul Otogarında Beklemeye Devam Ediyor

Üç gün önce sosyal medyada yayılan Almanya'nın 400 bin “mülteci”yi gece yarısına kadar alacağı söylentisi üzerine Edirne'ye gitmek için Büyük İstanbul Otogarı'na gelen “mülteci”lerin bekleyişi sürüyor.

18 Eylül 2015 Cuma 08:58A+A-

Kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin “mülteci”, "Türkiye'ye teşekkür ederim" ve "Bırakın gidelim" pankartları açarak, zaman zaman Arapça ve İngilizce sloganlar attı.

Otogarın içindeki Cumhuriyet Câmîi avlusundan ayrılan kimi “mülteci”ler tekrar alana alınmazken, diğer şehirlerdeki bir grup “mülteci” daha otogara geldi.

Çevik kuvvet ekipleri, hem alandan ayrılan hem de yeni gelen “mülteci”lerin câmî avlusundaki alana girişine izin vermedi.

“Otogardaki ‘Mülteci’ Sayısı Artacak”

Suriyeli “mülteci”lerden Halep'li Abdürrezzak Acuri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 gündür burada olduklarını, çeşitli ihtiyaçlarını gidermek için alandan ayrıldığını ve şimdi alana alınmadıklarını söyledi. Acuri, diğer şehirlerden yaklaşık 100 “mülteci” daha geldiğini ve bu sayının daha da artacağını belirtti.

Türkiye'yi çok sevdiklerini ifade eden Acuri, "Burada Avrupa'ya gitmek için toplandık. Tek isteğimiz, Türkiyeli yetkililerin bize kolaylık sağlayıp Avrupa'ya geçmemize müsaade etmeleri." ifadesini kullandı.

Gün boyu Cumhuriyet Câmîi'nin dışındaki alanda bekleyen “mülteci”ler gece saatlerinde havanın soğumasıyla yeniden câmînin içine ve avlusuna alındı.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ekipleri otogarda bekleyen “mülteci”lere kumanya dağıtırken, polisin otogardaki güvenlik önlemleri de sürüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT