1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Mülteciler Avrupalı Çetelerin Hedefinde
Mülteciler Avrupalı Çetelerin Hedefinde

Mülteciler Avrupalı Çetelerin Hedefinde

Sosyal medya üzerinden ırkçılığı körükleyen çeteler, özellikle Avrupa'daki mültecileri hedef tahtasına oturtuyor.

13 Haziran 2016 Pazartesi 14:55A+A-

Avrupa ülkelerine yönelik mülteci akını; Slovakya, Bulgaristan ve Macaristan gibi ülkelerde yeni ırkçı çetelerin oluşmasına yol açıyor. Irkçı çeteler, sokaklarda ve sınırlarda göçmenlere saldırırken, sanal âlemde de yabancılara yönelik nefreti körüklemeye çalışıyor

SLOVAKYA: TRENLERDE DEVRİYE GEZİYORLAR

Habertürk'ün haberine göre, Slovakya'daki göçmen karşıtı sivillerden oluşan çete, geçtiğimiz ilkbaharda Bizim Slovakyamız Halk Partisi'nin çatısı altında kuruldu. Partinin lideri Marian Kotleba, “Avrupa'nın orijinal kültürü çölden gelenler tarafından tehdit ediliyor” diyor. Gönüllü olarak yolcu trenlerinin vagonlarında devriye gezerek göçmenleri yakalamaya çalışan grubun üyeleri, daha çok lise yaşındaki gençlerden oluşuyor. Grup ayrıca Slovakyalıları ülkede yaşayan Müslüman ve göçmen azınlıkların olası saldırılarından da koruduğunu iddia ediyor. Ancak Slovakya'daki trenler halihazırda 600 demiryolu polisi tarafından korunuyor. Avrupa'nın diğer pek çok ülkesinde de trenlerde ve istasyonlarda devriye gezen çetelerin oluştuğu söyleniyor.

MACARİSTAN: ÇETENİN LİDERİ OSMANLI DÜŞMANI

Macaristan'daki göçmen ve Müslüman karşıtın çetenin başında, Istav Matyas Vass isimli bir emekli sanatçı ve parlamenter bulunuyor. Vass, geçtiğimiz yıl yaklaşık 400 bin mültecinin sınırlarından geçtiği ülkede Hunyadi Sınır Koruma Birliği adını verdiği bir grup kurdu. Sınırda ve sokaklarda zaman zaman devriye gezdiği söylenen Hunyadi grubu, adını Belgrad Savaşı'nda Osmanlı ordusuyla mücadele eden Macar komutan Hunyadi Yanos'tan alıyor. Vass ve Hunyadi üyesi 300 kişi, sosyal medyada da paylaştıkları mesajlarla İslam ve göçmen karşıtı duyguları körüklemeye çalışıyor.

BULGARİSTAN: SIĞINMACI AVCISI EV HAPSİNDE

Bulgaristan'daki göçmen karşıtı çetenin liderliğini Petar Nizamov yapıyor. Nizamov'un kurduğu çete, Türkiye sınırından Bulgaristan'a giren göçmen sivilleri bağlayıp işkence ettikten sonra yeniden sınırın diğer tarafına geçmeye zorluyor. Nizamov, “Bu sınırı geçenler göçmen değil, onlar Avrupa'ya İslam'ı yaymak için geliyorlar” diyor. Çetenin lideri Nizamov, Afgan göçmenlere işkence yaptığını gösteren görüntülerin ortaya çıktığı nisan ayından beri ev hapsinde tutuluyor.

IRKÇILAR SOLCULARLA ÇATIŞTI

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, aşırı sağcı Avusturya Kimlik Hareketi üyeleri, sığınmacı ve göçmen karşıtı bir gösteri düzenledi. Viyana'daki Stadthalle Meydanı'nda toplanan ve Avusturya ile aşırı sağcıların bayraklarını açan grup, meydana giderken solcu gruplarla karşı karşıya geldi. Polis, aşırı sağcıların yürüyüşünü engellemek isteyen sol görüşlü eylemcilere biber gazı ile müdahale etti. Polis göz yaşartıcı gaz kullanırken, yaşanan olaylarda 4'ü polis 13 kişi yaralandı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT