1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mülteci işçilerin emeği Kılıçdaroğlu’nun yalanlarından büyüktür!
Mülteci işçilerin emeği Kılıçdaroğlu’nun yalanlarından büyüktür!

Mülteci işçilerin emeği Kılıçdaroğlu’nun yalanlarından büyüktür!

1 Mayıs’ta mülteci işçilerin emeği unutulurken Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ta mültecileri hedef aldı.

01 Mayıs 2023 Pazartesi 14:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Emek kutsaldır… Bu slogan yıllardır dillere pelesenk olmuş durumda ancak emeğin gerçek sahipleri hep göz ardı ediliyor. 1 Mayıs İşçi Bayramı olarak kutlanırken Türkiye’de ağır sanayi başta olmak üzere hayvancılık ve tarım gibi iş kollarında en büyük sorumluluğu üstlenen mülteci işçiler göz ardı ediliyor.

Herkesten daha ağır koşullarda mücadele eden mültecilerin emeğinin görmezden gelinmesi yetmezmiş gibi bir muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı tarafından açıktan hedef gösteriliyorlar. Maden şehri Zonguldak’ta konuşan Kılıçdaroğlu, “Pırıl pırıl evlatlarımız işsiz ama 3 milyon 600 bin Suriyelimiz var. En geç 2 yıl içerisinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi ülkelerini yollayacağız” sözleriyle ırkçı tezviratlarını dile getirmeye devam etti.

Mülteci işçilerin ortaya koydukları emek resmi makamlar tarafından birden fazla ifade edildi. Bazı çalışma sahaları bugün tamamen mültecilerin varlığı sayesinde ayakta duruyor. Türkiyelilerin yapmak istemediği işleri Suriyeliler ailelerinin geçimini sağlamak için kabul ediyorlar...

Büyük bir kısmı kayıtsız olarak çalışan bu insanların güvencesi de yok. Bir de her koşulda kendileriyle uğraşan ırkçı bir ana muhalefet liderinin varlığı düşünüldüğünde söylenecek çok fazla söz yok. Bu duruma sesini çıkartmayıp Kılıçdaroğlu’nu destekleyen liberaller ve sol çevreler ise tarihsel ve ontolojik konumlarını yineliyorlar… Mülteciler ise korku dolu gözlerle seçimi bekliyorlar!

 

HABERE YORUM KAT