1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Mukteda Sadr’dan Protestoculara Destek
Mukteda Sadr’dan Protestoculara Destek

Mukteda Sadr’dan Protestoculara Destek

Mukteda Sadr, ''Baas'la mücadele kanunu dışında göstericilerin tüm talepleri haklı'' diyerek göstericilere destek verdi.

05 Ocak 2013 Cumartesi 11:32A+A-

Mukteda Sadr, ülkedeki gösterilerde dile getirilen taleplerin, Baas'la mücadele kanunu dışında haklı olduğunu söyledi.

Sadr, 31 Ekim 2010'da silahlı bir grubun baskınına uğrayan ve 47 Hristiyanın öldürüldüğü Bağdat'taki Süryani Seyyidit en-Necat Katolik Kilisesi'ni ziyaret etti.

Ziyaret sonrası basına açıklamada bulunan Sadr, ''Burada acı bir olay yaşandı. Irak'ta yaşayan Hristiyanların barışa dönme çabaları, gösterdikleri gayret ve sabırdan ders alınması gerekir'' dedi.

Ülkedeki göstericiler ve halkla dayanışma halinde olduğunu belirten Sadr, gösterilerde dile getirilen taleplerin çoğunun haklı olduğunu ifade etti.

Baas'ın kökünden kazınmasını öngören kanunun kaldırılmasıyla ilgili bir değerlendirmelerinin bulunduğunu kaydeden Sadr, ''Baas ve benzerinin bir daha Irak'ı yönetmemesi gerekir, bu konuda değerlendirmelerimiz var. Gösterilerdeki diğer talepler haklı taleplerdir. Göstericileri dinlemek ve onlarla diyaloga geçmek gerekir. Felluce ve Ramadi'deki göstericilere bir heyet gönderdim. Bu heyet, göstericilerin taleplerini dinleyecek ve bu talepleri hükümete iletecek'' diye konuştu.

Sadr, terörle mücadele kanununun 4. maddesinin kaldırılmasından yana olup olmadığının sorulması üzerine, ''Daha önce söylediğim gibi, 4. madde iyi olsa bile kötü tatbik edilmesi, halkı bu maddeye düşman kılar'' dedi.

Konuşmasında ''birlik'' vurgusu yapan Sadr, Irak'ta iç savaş patlak vermesi durumunda tutumunun ne olacağını sorusuna ise ''Böyle bir şey olmaz'' yanıtını verdi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum