1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Muktada Sadr: Yeni Bir Sayfa Açalım
Muktada Sadr: Yeni Bir Sayfa Açalım

Muktada Sadr: Yeni Bir Sayfa Açalım

Irak'ın önde gelen Şii din adamlarından Muktada Sadr, ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin Bağdat ziyareti sırasında Necef’te yaptığı konuşmada, Irak’ın 'mezhepçi ve işgalcilerin' elinde esir olmaması gerektiğini söyledi.

11 Eylül 2014 Perşembe 12:37A+A-

Sadr grubu lideri Mukatada Sadr, ‘Herkesi baba gibi adalet ve sevgiyle gözeten bir hükümetin' gerekli olduğunu vurguladı.

Sadr konuşmasında, önceki hükümetle sorunlar yaşayan ılımlı kesimlerle işbirliği yapabileceklerini de belirtti ve Sünni eyaletlerin tekrar ılımlıların eline geçmesi için yeni bir sayfa açılması çağrısı yaptı.

Komşularla ilişkiler

Şii dini lider, Irak’ın komşularıyla daha iyi ilişkiler kurması gerektiğini ifade ederek, yeni seçilen Başbakan Haydar İbadi’ye bölge ülkeleri ve komşu Arap ülkelerine karşı açılım politikası uygulaması çağrısında bulundu.

Irak’ta Haydar İbadi başkanlığında kurulan hükümet 8 Eylül Pazartesi günü parlamentodan güvenoyu alarak göreve başlamıştı. Sadr grubundan Baha Araci yeni hükümette Başbakan Yardımcılığı'na getirildi.

Muktada Sadr, 28 Ağustos’ta Yüksek İslam Konseyi lideri Ammar Hekim ile yaptığı görüşmenin ardından Irak’ta tüm kesimleri kapsayan bir hükümetin kurulması gerektiğini söylemişti.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT

3 Yorum