1. HABERLER

  2. HABER

  3. Müjde! Taksim Komünü Kuruldu
Müjde! Taksim Komünü Kuruldu

Müjde! Taksim Komünü Kuruldu

Taksim'de kurulduğu ifade edilen "komün" ile kapitalist ağa babaların Taksim fotoğrafları yan yana ilginç durmuyor mu?

06 Haziran 2013 Perşembe 19:13A+A-

HAKSÖZ-HABER

BirGün Gazetesinin verdiği habere göre Taksim’de omuz omuza direnenler bir arada ortak yaşam alanı kurmuşlar. Yoğun direnişler karşısında polisin geri püskürtülmesiyle birlikte Gezi Parkı’nda Komünal Yaşam devreye girmiş. Gıda, sağlık ve yiyecek artık ücretsizmiş!

KESK’in giderek büyüyen “AKP’yi Uyarıyoruz” greviyle birlikte emekçileri direnişe katıp kamu kurumlarında hayatı durdurmasıyla Komünal Yaşam alanlarının tüm Türkiye sathına yayılması bekleniyormuş. Tam bir zafere yürüyüş destanı okuyoruz BirGün’den.

Sağolsun nice yüreklere su serpti, nice gönülleri ferahlattı kapitalist ve dinci AKP Hükümetine karşı emekçi halkımızın kazanımlarını kamuoyuna ilan ederek!!!

Peki, diğer sol-sosyalist gazeteler 10 yıldır dalga dalga büyüyen direniş için ne yazdı bu süreçte? Mesela TKP’nin Sol’u kalçası kırılan bir balerinin dramına odaklanarak görememiş Taksim Komününü.

EMEP’in Evrensel’i hala direniş aşamasında takılıp kalmış da geçilen yeni aşamadan habersiz manşetler hazırlamış. AKP’yle anlaşan PKK’nın sesi Özgür Gündem kel alaka bir manşetle Dersim’in ormanlık alanlarında kadın erkek karışık voleybol oynayan gerillaları çıkartmış öne. İyi ki BirGün varmış yoksa güme gidecekti Taksim Komünümüz!

cem-boyner-pankart_capulcu1.jpg

Kapitalizme Karşı Kapitalistlerle Beraber

Ama bir eksik vardı BirGün’de Taksim Komününün hemen yanı başında kendileriyle dayanışan Boyner Holding’in patronu Cem Boyner’in “Ne Sağcıyız, Ne Solcu! Çapulcuyuz Çapulcu” pankartıyla kendilerine destek verdiğini görememişler. O pankartı ve burjuvayı dahi sürece katan kuşatıcılıklarını da haber etseydiler desenize yazmışlardı Yüzyılın Devrimini!

İş Bankası reklamlarından yüz binlerce dolar alan Mehmet Ali Alabora ve “Ben de çapulcuyum” diyen Garanti Bankası CEO’su Ergun Özen’in de ayakta tutmaya çalıştığı Taksim Komünü vatana, millete, devlete hayırlı olsun!

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum