1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhtemel "Güvenli Bölge"ye 700 IŞİD Militanı!
Muhtemel "Güvenli Bölge"ye 700 IŞİD Militanı!

Muhtemel "Güvenli Bölge"ye 700 IŞİD Militanı!

Sınır hattını mayınlarla tuzaklayan IŞİD, bir yandan da Türkiye'nin “güvenli bölge” olarak önerdiği Azez-Cerablus hattına saldırıyor!

12 Mayıs 2016 Perşembe 07:10A+A-

Son bir ay içinde 700 IŞİD militanı, Rakka'dan otobüslerle Halep'in kuzeyine taşındı. Bir süre önce de Palmira'daki IŞİD militanları otobüslerle Cerablus'a taşındı.

Tüm bu sevkiyatlar “IŞİD'e karşı mücadele” iddiasıyla kurulan uluslararası koalisyonun gözleri önünde gerçekleşiyor ancak nedense konvoylara herhangi bir müdahalede bulunulmuyor.

Ayyaşe'de Konuşlandılar!

Edinilen bilgiye göre, otobüslerle Rakka'dan Halep’in kuzeyindeki Ayyaşe köyüne nakledilen en az 700 IŞİD militanı, olası bir TSK harekâtına karşı teyakkuz hâlini aldı.

Suriye'de savaşın vurduğu milyonlarca mülteci için Türkiye'nin önerdiği “güvenli bölge”ye son dönemde uluslararası arenada verilen destek artmaya başladı.

“Güvenli bölge” oluşumunu engelleme çabalarına karşı Türkiye, Azez-Cerablus arasındaki yaklaşık 110 kilometrelik bölge için tedbirler alıyor.

TSK'nın IŞİD'e müdahale etmek ve “güvenli bölge”yi fiilen oluşturmak için sınırötesine bir kara harekâtı fikrinin, önümüzdeki günlerde ihtimal dâhilinde olduğu düşünülüyor.

Kaynak: Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT