1. HABERLER

  2. HABER

  3. Muhammed Çetin İhracı Beklemeden Ayrıldı
Muhammed Çetin İhracı Beklemeden Ayrıldı

Muhammed Çetin İhracı Beklemeden Ayrıldı

Kesin ihraç talebiyle parti disiplinine sevk edilen AK Parti İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin partisinden istifa etti.

31 Ocak 2014 Cuma 18:32A+A-

Dershane tartışmaları ve 17 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası, AK Parti'den bir milletvekili daha ayrıldı. 

İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin, Meclis'te yaptığı basın toplantısıyla istifasını açıkladı.

Gülen'e övgü, AK Parti'ye eleştiri

Çetin, partisine yönelik sert eleştiriler dile getirdi, Fethullah Gülen’den övgüyle söz etti.

Çetin, “Ülkenin bir bölümünde kanlı örgüt paralel yapı kurmuş vergi topluyor, yol kesiyor, yargılıyor, bunların bir tekine bile hükümet kanadından eleştiri gelmiyor. Herkes oynanan bu iğrenç tiyatroya karşı kör sağır dilsiz tavır takınıyor. Buna karşılık bugüne kadar bir karıncayı bile ezmemiş fedakâr insanlara tarihin en iğrenç örgütlerinden haşhaşin yakıştırması yapılıyor” dedi.

Muhammed Çetin AK Parti'de istifaların süreceğini savundu; "Bir çok arkadaşımın da bundan sonra aynı yolu takip edeceğini yakında göreceksiniz. Yakında bu insanlar patır patır dökülür" dedi.

Çetin partisinden istifa gerekçesini de şöyle açıkladı:

“Çalanlardan yiyenlerden hortumculardan bıkıp bir ümitle AK Parti’ye teveccüh eden temiz yürekli milletimiz bir kere daha hayal kırıklığına uğramıştır. Bu sebeple varlık sebebini yitirmiş bu partide kalmak günahlarına ortak olmak anlamına geleceğinden AK Parti’den istifa ediyorum.” 

Böylece AK Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 319'a düştü.

Disipline sevk edilmişti

Muhammed Çetin, tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle parti disiplinine sevk edilmişti. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu gerekçe olarak Çetin'in, "Partiye zarar vermesi ve parti içinde fitne yaratan konuşmalar yapması"nı göstermişti.  

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum