1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Muhammed bin Selman: İsrail ile normalleşmeye yakınız
Muhammed bin Selman: İsrail ile normalleşmeye yakınız

Muhammed bin Selman: İsrail ile normalleşmeye yakınız

Selman, Filistin sorununu için İsrail ile müzakerelerin önemini vurguladı

22 Eylül 2023 Cuma 11:15A+A-

Amerikan Fox News televizyonuna konuşan bin Selman, Filistin sorununun, İsrail ile müzakerelerinde önemini koruduğunu vurguladı.

Bin Selman, "Bizim için Filistin meselesi çok önemli. O kısmı çözmemiz lazım. Filistinlilerin hayatını kolaylaştırmamız gerek" dedi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi ayrıca İran'ın nükleer silah sahibi olması halinde, ülkesinin de nükleer silah sahibi olması gerektiğini vurguladı.

"Herhangi bir ülkenin nükleer silah elde etmesinden endişe duyuyoruz" diyen bin Selman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nükleer silahlara sahip olmanın anlamı yok çünkü kullanılamıyorlar ama eğer herhangi bir ülke bunları kullanırsa, yeni bir Hiroşima'ya tahammülü olmayan dünyanın tüm ülkeleriyle savaş halinde olur.”

İran, Suudi Arabistan ve İsrail'in ortak hasmı konumunda.

Muhammed bin Selman'ın Fox News'a verdiği mülakat sonrası, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Suudi Arabistan'ı, İsrail ile ilişkilerini normalleştirmeye çalışarak Filistin davasına ihanet etmekle suçladı.

Reisi, "Siyonist rejim ile bölgedeki herhangi bir ülke arasında, Siyonist rejimin güvenliğini sağlamak amacıyla bir ilişki başlatılması kesinlikle işe yaramayacaktır. Bölge ülkeleri ile Siyonist rejim arasındaki bir ilişkinin, Filistin halkının ve Filistin direnişinin sırtından bıçaklanması anlamına geleceğine inanıyoruz" dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT