1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhaliflerin PYD'ye Karşı Açlık Grevi 10'uncu Gününde
Muhaliflerin PYD'ye Karşı Açlık Grevi 10'uncu Gününde

Muhaliflerin PYD'ye Karşı Açlık Grevi 10'uncu Gününde

PYD’nin zulümlerine karşı açlık grevine başlayan Suriyeli Kürt muhaliflerin direnişi 10'uncu gününde devam ediyor.

20 Eylül 2016 Salı 11:54A+A-

PKK/PYD tarafından 1 aydan uzun bir süredir alıkonulan Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) üyelerinin serbest bırakılması için başlatılan açlık grevi 10. gününde devam ediyor.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) ENKS Erbil Temsilcisi Halid Ali, düzenlediği basın toplantısında, "Rojava’da Esed rejimine vekalet eden PYD üzerinde baskı oluşturulması ve örgütün sivil siyaset yapan aktivistlere karşı işlediği ihlallerin dünya kamuoyuna duyurulması" amacıyla 10 gün önce Suriye'nin Haseke iline bağlı Qamışlo ilçesinde açlık grevinin başlatıldığını hatırlattı.

PYD SADECE ŞİDDET DİLİNDEN ANLIYOR

PYD'nin, ENKS'ye "iç savaş dayatma dışında herhangi bir seçenek sunmadığı" ifadesini kullanan Ali, şunları kaydetti:

"Rojava'da kendi dışında hiç kimseyi kabul etmediği gibi demokratik bir oluşumun meydana gelmesine de izin vermiyor. Kürtler arasında bir iç savaşın ortaya çıkması girişimi içerisinde. PYD'nin baskıları, alıkoymalar ve kaçırmalarına medeni ve demokratik eylemlerle cevap vereceğiz."

Ali, PYD'nin kağıt üzerinde yazdıkları tüm demokratik prensiplerin yalandan başka bir şey olmadığını, söylemler ile eylemlerin birbirini tutmadığını söyledi.

PYD'nin uluslararası insan hakları bir yana kendilerinin koydukları kurallara dahi bağlı kalmadıklarını belirten Ali, "PYD sadece şiddet dilinden anlıyor. Sadece PYD değil aynı şekilde PKK da kurulduğundan bu yana aynı siyaseti takip ediyor." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT