1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhaliflerden SANA'ya Yalanlama
Muhaliflerden SANA'ya Yalanlama

Muhaliflerden SANA'ya Yalanlama

SANA'nın onlarca muhalifin bir pusuda öldürüldüğünü duyurduğu haber, İslam Tugayı tarafından yalanlandı.

27 Şubat 2014 Perşembe 14:59A+A-

Suriye resmi haber ajansı SANA, başkentin doğusundaki Guta bölgesinde kurulan pusuda 175 Muhalifin öldüğünü duyurmuştu. Hayatını kaybedenlerin, El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi ve İslami Cepheye bağlı İslam Tugayı gruplarına mensup olduğunu ileri sürmüştü.

Aradan kısa bir süre sonra, İslam Tugayı bir bildiri yayınlayarak SANA haber ajansının haberinı yalanladı ve saldırının silahlı muhalif askerlerine değil, sivillere yapıldığı duyurdu.

Islahhaber.net'te yer alan haber egöre İslam Tugayı açıklamasında, öldürülenler arasında kendi savaşçılarının olmadığını ve 175 rakamının abartıldığını belirtti ve rejimi kuşatmadan kaçarak bölge dışına çıkmak isteyen sivilleri öldürmekle suçladı ve rakamın 45 olduğunu bildirdi.

Esed'in Tuğgenerali Öldürüldü

Öte yandan Suriye’nin güneyinde yer alan Kuneytra kentinde muhalifler tarafından düzenlenen saldırıda Esed rejimin önemli komutanlarından biri olan Tuğgeneral Nezir Teccur öldürüldü.

Muhalifler tarafından yapılan açıklamada, Tartus vilayetinin Banyas ilçesinden olan Tuğgeneral Teccur’un, dün Kuneytra kentinde muhalifler tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucu öldürüldüğü belirtildi.

SANA'nın haberini yalanlayan bildirinin orjinali:

duyuru.jpg

 

HABERE YORUM KAT