1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhaliflerden Saldırı Altındaki Dera’da Esed’e Darbe
Muhaliflerden Saldırı Altındaki Dera’da Esed’e Darbe

Muhaliflerden Saldırı Altındaki Dera’da Esed’e Darbe

Esed rejimi ve destekçilerinin saldırı ve kuşatması altındaki Dera’da muhalifler direnişlerini sürdürüyor.

04 Temmuz 2018 Çarşamba 19:31A+A-

Islahhaber.net sitesinin muhaliflerin Dera’da sergilediği direnişten derlediği bazı gelişmeler şöyle:

Muhalifler, üst düzey iki subayı Dera'da öldürdü

Muhalifler, Dera bölgesinde Esed rejiminin iki üst düzey komutanını öldürdü.

Suriye'nin Dera bölgesinde ağır bombardımanın ardından Rusya ve Esed Rejimi anlaşma çağrısı yapmış fakat anlaşma çağrılarında tıkanıklık yaşanınca çatışmalar tekrar başlamıştı.

Muhalifler, Esed rejiminin tank topçu ve hava saldırılarına karşı verebilmek için rejim hatlarına saldırılara başladı. Bölgeye Heyet Tahrir'uş Şam'ın çağrısı üzerine diğer muhalif gruplarından intikal ettiği gelen haberler arasında.

Muhaliflerin saldırıları sonrası bölgede çok sayıda rejim tankı kullanılamaz hale gelirken, iki üst düzey rejim komutanı da bölgede öldürüldü.

Halep bölgesinde Esed rejiminin saldırılarının geri püskürtüldüğü gelen haberler arasında.

*

Muhalifler Dera’da 40’ın Üzerinde Milisi Etkisiz Hale Getirdi

 

Bombaların altında Dera'yı savunan Muhalif grupların saldırıları rejim hatlarına yağmur gibi yağdı. 40'ın üzerinde milis öldürüldü.

Suriye direnişinin temsili merkezlerinden Dera'da Muhalifler tarihe geçecek bir savunma savaşı sergiliyor.

Yoğun bir bombardımana tutulan Dera bölgesinde Muhalifler bombaların arasından rejim hatlarına saldırdı. Saldırılar görüntülere yansırken bölgede yağmur gibi mermilerin havada uçuştuğu görüldü. Saldırılarda ağır makineli silahlar kullanılırken özellikle gece saatlerinde karşılıklı çatışmaların gerçekleştiği, gündüz vakitleri arasında ise bölgenin Rus ve Esed hava unsurları tarafından ağır bombardımana tutulduğu bildirildi.

Sosyal medyada Muhalif hesaplardan görüntüler paylaşılırken 40'ın üzerinde rejim milisinin öldürüldüğü bildirildi görüntüler paylaşıldı.

 

*

Muhalifler, Dera'da rejime ait 7 tankı imha etti!

Esed rejimi ordusu, Dera'da sert bir direnişle karşılaştı. Yakın çatışmalarda Muhalifler 7 tankı imha etti.

Suriye'nin Dera bölgesinde şiddetli çatışmalar meydana gelirken Esed rejiminin saldırıları, Muhalifler tarafından şiddetli savunma hatlarıyla karşılandı. Bölgeden gelen kesik haberlerde Muhalifler saldırılara karşı tampon bölge oluştururken birçok silahı da Rejim unsurlarından ele geçirdiği belirlendi.

Dera - Tafas bölgesinde yaşanan çatışmalardan görüntüler:

 

Esed rejimi ve Rusya'nın koordineli hava saldırılarına karşılık bölgeden büyük bir göç dalgası oluşurken yaklaşık 270.000 kişi'nin Ürdün sınırına göç ettiği bildirildi.

Bölgeden sivillerin çıkışıyla beraber karşılıklı çatışmalar şiddetlenirken, Esed rejiminin bölgeye getirmiş olduğu devasa zırhlı birlikler, Muhaliflerin füze atışıyla ağır kayıplar veriyor.

Dera batısında Muhaliflerin imha ettiği T-72 tankları;

Dera'nın bir başka bölgesinde Muhalifler tow ve fagot füzesiyle, Rejim zırhlılarını hedef aldı. Saldırılarda iki tank daha kullanılamaz hale geldi.

Muhalifler, Dera cephesinde rejime ait bir adet T-72 tankını imha ederken çekilen görüntüleri yayınladı.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT