1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhaliflerden, Esed'in Rahibe İftirasına Yalanlama
Muhaliflerden, Esed'in Rahibe İftirasına Yalanlama

Muhaliflerden, Esed'in Rahibe İftirasına Yalanlama

Suriye'de Malula kasabasında muhalifler tarafından kaçırıldığı iddia edilen rahibelerin görüntüleri yayınladı. Esed rejimi, rehinelerin kaçırıldığını iddia etmişti; ancak muhalifler yayınladıkları görüntülerde rabibelerin sağlıklı olduğunu duyurdu.

07 Aralık 2013 Cumartesi 13:51A+A-

Malula Rahibeleri Kalmun’da Hristiyanlara ait güvenli bir evdeler.  Bir çok direnişçi Esed güçlerinden onları kurtarmak için yaralandı.

Suriye Devrimi Genel Heyeti Medya Bölümü'nün bildirdiği haberde Kalmun’daki aktivistler tarafından onaylanan bir birine benzer haberler peş peşe gelmeye devam ediyor. Direnişçilerin Malula’daki Deir Mar Takla Kilisesindeki  on iki rahibeyi Kalmun’daki çeşitli beldelere, güvenilir Hristiyan ailelerin evlerine emin bir şekilde naklettiği teyit edilmektedir.

Aynı zamanda aktivistler Esed’e bağlı medya kanallarında yalanlanan bu olayı ve bu medya organlarıyla dayanışma içinde olan bazı kuruluşların, direnişçilerin rahibeleri esir aldığını ve hayatlarını tehdit ettikleri doğrultusunda çıkardıkları haberleri bugün reddettiler.

Aktivistler, direnişçilerin rahibeleri koruduğu ve kilisenin başkanı Anne Bilaciya es-Seyyaf’ı ve beraberindeki rahibeleri daha güvenilir yerlere tahliye etmeye çalıştıkları yönündeki teyit edilen haberleri de naklettiler. Fakat Esed’in kanasçılarının ateşleri ve bölgeye yapılan şiddetli bombardıman onlara mani olmaktadır.

Aktivistler Ceyşü’l-Hur ve Cebhetü’n Nusra’dan birçok savaşçının rahibeleri kurtarma sırasında yaralandığını söylemektedirler.

Kalmun’daki direnişçiler, stratejik öneme sahip Malula’yı nizam askerleri ile süren üç günlük operasyondan sonra, kontrol altına almaya hazırlanıyorlar. Bu operasyonda Nizam askerlerinden onlarcası, birçok tank ve zırhlı araç yok edildi. Nizam, intikamını sivil halkın üzerine şiddetli bombardıman yaparak alıyor.

El Arabiya, yayımladığı haberle Ceyşul Hur'un (Özgür Suriye Ordusunun) rahibeleri kurtarmaya çalıştığını duyurdu. Vatikan'ın rahibeleri kurtarmaya çalıştığı yönündeki haberlerin ise asılsız olduğu belirtildi.

Türkiye'den Sol Haber Portalı da bu iftiralara destek vermiş ve direniş gruplarının Hıristiyan köyünü yaktığını iddia etmişti.

 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum