1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhaliflerden Esed Rejimine Yönelik Son Operasyonlara Dair Açıklama
Muhaliflerden Esed Rejimine Yönelik Son Operasyonlara Dair Açıklama

Muhaliflerden Esed Rejimine Yönelik Son Operasyonlara Dair Açıklama

Hey’et Tahriru’ş-Şam askeri komutanı Ebu Zübeyr eş-Şami dün kuzey Hama’da muhaliflerin düzenledikleri ortak operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

15 Mayıs 2019 Çarşamba 16:49A+A-

Hey’et Tahriru’ş-Şam askeri komutanı Ebu Zübeyr eş-Şami dün kuzey Hama’da düzenledikleri ortak operasyonla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “İlk kez yeni kurulan operasyon odası altında dün akşam askerlerimiz kuzey Hama kırsalında Esad rejimi ordusu nokta ve birliklerine birçok mihverden askeri operasyon düzenledi.”

Operasyon neticeleriyle ilgili olarak eş-Şami şunları söyledi:“Müslümanların hayırla müjdeleneceği durumlardan birisi de, Allah’ın fazlı ile askerlerimizin mücrim rejim ve işgalci Rusya’nın saldırı hamlelerini kırıp kontrolü ele geçirmeleridir.”

Askeri komutan saldırıda gerçekleşen en önemli hususlardan birisinin de, savaşın rejim bölgelerine taşınması ve seçkin birliklerinden kayıplar verdirilmesi olduğunu belirtti.

Islah-Haber’in yer verdiği habere göre, rejim ordusu kayıplarıyla ilgili olarak eş-Şami, 5. Tugay ve 2. Birlikten en az 24 kişinin öldürüldüğünü ve sadece Hamamiyat mihverinde 22 üzerinde rejim unsurunun yaralandığını açıkladı.

Esed rejim milislerinin son birkaç gün içerisinde yıpratıcı darbeler aldığı biliniyor. Kuzey Lazkiye Kıbeyne ve batı Hama el-Kırkat korusu mihverlerinde seçkin birliklerinden büyük kayıplar verdiği haberlerde yer almıştı.

HABERE YORUM KAT