1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhaliflerden Cenevre'ye Ön Heyet
Muhaliflerden Cenevre'ye Ön Heyet

Muhaliflerden Cenevre'ye Ön Heyet

Riyad'da toplanan Suriyeli muhalifler Cenevre'ye 3 kişilik ön heyet gönderiyor. Heyet, muhaliflerin Cenevre'ye katılmak için açıkladıkları üç şartı BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura ile görüşecek.

28 Ocak 2016 Perşembe 12:32A+A-

Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’da toplanan Suriye muhalefetinin Yüksek Müzakere Konseyi, yarın başlaması planlanan Cenevre görüşmelerine katılma kararı vermeden önce BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile görüşmek üzere 3 kişilik bir heyet oluşturdu. 3 kişi arasında Yüksek Müzakere Konseyi'nin Genel Koordinatörü Riyad Hicab da var. Diğer iki katılımcının isimleri henüz belli değil. 

Muhalifler, Cenevre'de masaya oturduklarında sadece 3 konuyu görüşmek istiyor:

  • - İhtiyaç bulunan bölgelere insani yardım ulaştırılması
  • - Yerleşim yerlerindeki kuşatma ve ambargoların kaldırılması
  • - Sivil yerleşimlere hava saldırılarının durdurulması

Cenevre'ye gidecek ön heyet de bu koşulu, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura ile konuşacak. Muhalifler, Cenevre'ye katılıp katılmama kararını ise bugün içinde açıklayacak. 

PYD'ye davet yok

Cenevre görüşmeleri için BM, PYD'nin de içinde yer aldığı Suriye Demokratik Meclisi'ne davetiye gönderirken, bu grup içindeki PYD'lilere davetiye göndermedi. Bunun üzerine, Suriye Demokratik Meclisi'nin davetiye alan Eş Başkanı Heysem Menna, "PYD yoksa biz de yokuz" açıklamasını yapmıştı. 

Kaynak: Al Jazeera, Reuters

HABERE YORUM KAT

1 Yorum