1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhaliflerden Beşşar Esed’e Ret!
Muhaliflerden Beşşar Esed’e Ret!

Muhaliflerden Beşşar Esed’e Ret!

Muhalifler, Esed’in konuşmasında söz ettiği savaşı durdurmak için yeni bir çözüm inisiyatifi teklifini gülünç buldular.

07 Ocak 2013 Pazartesi 00:48A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye Muhalif Koalisyonu sözcülerinden Velid el-Bunni AFP’ye yaptığı açıklamada Esed’in müzakere teklifini reddettiklerini söyledi ve “Koalisyonu oluşturduğumuz süreçte siyasi çözümde yana olduğumuz söylemiştik ama 60.000’den fazla şehidimiz var. Suriye halkı tüm bu bedeli zalim bir dikta rejimi aynen sürsün diye ödemedi” diye konuştu.

Esed rejiminin, tek hedefinin iktidarını sürdürmek olduğunu, bunun haricindeki hiçbir formüle sıcak yaklaşmayacağını söyleyen Bunni, Esed’in gerçek muhaliflerle herhangi bir diyalogu zaten dışladığının da açık olduğunun altını çizdi: “O kendi seçtiği muhataplarla müzakere yürütmek istiyor. Oysa bu şekilde Suriye halkının taleplerinin gerçekleşmesi mümkün olamaz, sadece rejimin ömrü uzatılmış olur.”

Esed bugün yaptığı açıklamada yabancı güçlerin ajanları olarak nitelendirdiği bazı muhaliflerle hiçbir müzakere yürütmelerinin mümkün olmadığını beyan etmişti. Muhalifler de Esed’in devre dışı bırakılmasının şart olduğunu, bunu sağlamayan hiçbir müzakereye ve geçici hükümet formülüne razı olmayacaklarını bildirmişlerdi. 

Esed ayrıca konuşmasında el-Kaide ile irtibatlı olduğunu iddia ettiği radikal İslamcıları suçlamıştı. Bilindiği üzere Washington yönetimi de Esed yönetimine karşı muhalifleri desteklediğini ilan etmesine rağmen geçtiğimiz günlerde önde gelen muhalif gruplardan Nusret Cephesini terörizmle yaftalamıştı.  

 

HABERE YORUM KAT