1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhalifler Tel Osman Köyünü Esed’den Geri Aldı
Muhalifler Tel Osman Köyünü Esed’den Geri Aldı

Muhalifler Tel Osman Köyünü Esed’den Geri Aldı

Tahrir’uş Şam’a bağlı askeri kaynaklar, düşen Tel Osman köyünün saatler sonra Tahrir’uş Şam savaşçıları tarafından operasyon düzenlenerek tekrardan kontrol altına alındığını bildirdi.

07 Mayıs 2019 Salı 16:08A+A-

Yerel Haber kaynakları, Rejim milislerine karşı tekrardan saldırı başlatan Tahrir’uş Şam savaşçılarının Tel Osman köyünü ele geçirdiğini aktardı.

Tahrir’uş Şam, onlarca milisi öldürdüklerini ve yaraladıklarını söyledi. Ayrıca 4 buldozer ve 1 kornet füzesini ele geçirdiklerini belirtti.

“Hama’da 30’dan fazla Esed milisini öldürdük”

Öte yandan Tahrir’uş Şam, Canabra köyünde Rejim milisleri ile girdikleri çatışmada 30’dan fazla Rejim milisini öldürdüklerini açıkladı.

Fetih Medya’nın aktardığına göre yerel haber kaynakları,  Canabra köyünde Tahrir’uş Şam savaşçıları ile yaşanan şiddetli çatışmalar sonucunda 30 Esed askerinin öldüğünü aktardı.

Tahrir’uş Şam ve Cephe Vataniye Tahrir, Canabra köyüne ilerleme girişiminde bulunan Esed ve İran’a bağlı yabancı terörist grupların sızma girişimini boşa çıkarmıştı.

Bu arada rejime yakınlığı ile bilinen haber kanalları da olayı teyit ederek, Canabra’ya gönderilen Kaplan Tugayları’na ait bir bölükle iletişimin koptuğunu aktardı.

HABERE YORUM KAT