1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhalifler Şebbihaları Mutfak Tüpüyle Vurdu (VİDEO)
Muhalifler Şebbihaları Mutfak Tüpüyle Vurdu (VİDEO)

Muhalifler Şebbihaları Mutfak Tüpüyle Vurdu (VİDEO)

Suriye'de rejim güçlerine karşı savaşan muhalifler İdlib şehrinde Şebbiha karargahına saldırı düzenlediler. Ayrıca birçok bölgede düzenlenen operasyondan görüntüleri aktarıyoruz.

12 Ağustos 2014 Salı 13:31A+A-

Suriye'de Esed'e bağlı ordu güçlerine karşı 3 yılı aşkın süredir savaşan muhalifler, silah ve cephane sıkıntısına karşı çözümü kendi silahlarını üretmekte buldu.

İslami Cephe'ye bağlı birlikler İdlib vilayetinde bombaya çevirdikleri mutfak tüpleri ile Şebbiha noktasına saldırı düzenlediler.

Düzenlenen saldırıda bombaya çevrilmiş mutfak tüpünün 2 Şebbihanın üstüne düştüğü o anlar muhaliflerin amatör kameralarına anbean yansıdı.



Öte yandan Suriye'nin farklı bölgelerinde muhalifler ile Esed rejimi ve destekçi Şii militanlar arasında yaşanan çatışmalarda birçok Şii militan ve Esed ordusuna bağlı askerin öldüğü ve yaralandığı açıklandı.

Suriye'de yaşanan son durum

Lazkiye'de rejim askerlerinin bulunduğu bir bina muhaliflerce saldırıya uğradı.

Humus bölgesinde rejim askerlerine muhaliflerce saldırı düzenlendi. Birçok asker muhalifler tarafından etkisiz hale getirildi.

Muhalifler Esed ordusuna bağlı bir tankı ateşledikleri füze sonucu imha ettiler.

Dera ilinde yer alan Tel Um bölgesinde Esed rejimine ait bir tank muhalifler tarafından imha edildi

İslami Cepheye bağlı birlikler Şam bölgesinde bulunan Meliha da rejim kontrolündeki binaları ele geçirdi. Cephe komutanı Zahran Alluş da grubun başındaydı.

İdlib Vadi Dayf bölgesinde vurulan rejim tankı

Kaynak: ISLAH HABER.NET

HABERE YORUM KAT

2 Yorum