1. HABERLER

  2. HABER

  3. Muhalifler Moskova'da Toplanma Teklifini Reddetti
Muhalifler Moskova'da Toplanma Teklifini Reddetti

Muhalifler Moskova'da Toplanma Teklifini Reddetti

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lukaşeviç, Suriye muhalefetinin Moskova'da hükümetle bir araya gelme teklifini reddettiğini söyledi.

08 Kasım 2013 Cuma 14:39A+A-

Moskova'da gazetecilere açıklama yapan Lukaşeviç, Rusya tarafından teklif edilen inisiyatifin Cenevre-2 Konferası öncesinde muhalif gruplar ve hükümet temsilcilerini bir araya getirecek ön hazırlık olduğunu ifade etti. 

Lukaşeviç, Moskova'nın teklifinin bu günlerde Cenevre'de Suriye muhalefeti temsilcileriyle konuşulduğunu belirterek, Ulusal Koalisyon'un daveti reddettiğini kaydetti.

Bakanlık Sözcüsü, "Maalesef Cenevre-2 Konferansı'nın verimli geçmeyeceğini düşünen Ulusal Koalisyon ve liderleri, bizim Moskova'da toplanma teklifimizi reddetti. Rusya'nın yaptığı teklifin, Cenevre'de hükümetle müzakere yürütecek muhalifler için çok yararlı olacağını düşünüyoruz" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Suriyeli muhalif grupların Cenevre-2'ye ön koşulsuz katılmaya hazır olmadıklarını ve muhaliflerin bu tutumunun Cenevre-2 Konferansı'nın zamanında toplamasını engellediğini söylemişti.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum