1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhalifler İlk Büyükelçiliği Katar'a Açtı
Muhalifler İlk Büyükelçiliği Katara Açtı

Muhalifler İlk Büyükelçiliği Katar'a Açtı

Suriye muhalefetine devredilen Katar'ın başkenti Doha'daki Suriye Büyükelçiliği resmen açıldı.

27 Mart 2013 Çarşamba 20:20A+A-

Suriyeli muhalifler ilk büyükelçiliklerine kavuştu. Katar'ın başkenti Doha’daki Suriye büyükelçiliği muhalefetin kontrolüne geçti.

Arap Birliği’nin Doha toplantısında Suriye’yi bundan böyle Esed rejimin değil Suriyeli muhaliflerin temsil edeceğinin açıklanmasının ardından bir adım da Katar'dan geldi.

Doha’daki Suriye büyükelçiliğinde düzenlenen törenle muhaliflerin bayrağı, büyükelçilik binasında göndere çekildi.

Katar'daki açılış törenine Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz el-Hatib, Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Gassan Hito, SMDK'nın Doha Büyükelçisi Nizar el-Hiraki, SMDK üyeleri ve Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt'un da aralarında bulunduğu çok sayıda büyükelçi katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Nizar el Hiraki, Suriye için yepyeni bir dönemin başladığına işaret etti. Büyükelçi Hiraki'nin gözyaşları içinde yaptığı duygu yüklü konuşma sırasında SMDK üyelerinin ağladığı görüldü.

 

Doha'daki Suriye büyükelçiliği geçen yıl kapatılmıştı.

Hatib'den ABD'ye Patriot tepkisi

SMDK Başkanı Muaz Hatib de, ''Suriye rejiminin başarıya ulaşamaması için güçlü bir uluslararası irade var. ABD'nin, Patriot talebimize karşılık birkaç saat içerisinde verdiği olumsuz yanıt Esed rejimine ayrı bir cesaret verecek. Her şeye rağmen Allah'ın izniyle Suriye halkı başarıya ulaşacaktır'' dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT