1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhalifler Esed’in 8 Askerini Esir Aldı
Muhalifler Esed’in 8 Askerini Esir Aldı

Muhalifler Esed’in 8 Askerini Esir Aldı

Rejimin Halep kırsalındaki ilerlemesine karşı koyan muhalifler aralarında saha komutanının da olduğu 8 rejim askerini esir aldı.

21 Aralık 2017 Perşembe 14:56A+A-

Tahriru'ş Şam Heyeti'nin (HTŞ) Halep kırsalında ilerleme girişiminde bulunan rejim güçlerinin saldırısını püskürttüğü bildirildi.

Mepanews’in yerel kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre, Halep'in güney kırsalında muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik ilerleme girişiminde bulunan rejim güçlerinin saldırısı püskürtüldü.

Başarısız rejim saldırısı sonucu aralarında saha komutanının da olduğu 8 rejim askeri esir alındı.

Halep'in güneyinden ilerleme girişimi

Tahriru'ş Şam Heyeti'ne (HTŞ) bağlı İba Haber Ajansı tarafından aktarılan habere göre, rejim güçleri Halep'in güneyindeki El Ramlah köyü bölgesinde dün sabah saatlerinde bir ilerleme girişiminde bulundu.

Rejimin durdurulduğunu aktaran HTŞ kaynakları, esir alınan rejim askerlerinin görüntülerini paylaştı. Muhalif grubun aktardığı bilgilere göre, esir alınan rejim askerlerinden birisinin saha komutanı olduğu ifade ediliyor.

Ajans tarafından yayınlanan görüntüler:

Rejim güçleri ve yabancı Şii milisler geçtiğimiz aydan bu yana Halep'in güney kırsalındaki bölgede ilerleme girişimlerinde bulunuyor. Bu girişimlere eş zamanlı olarak Hama kuzey kırsalındaki rejim güçlerinin de muhaliflere karşı saldırılar düzenlediği biliniyor.

Halep'in güney, Hama'nın kuzey kırsalında rejim güçleri ve yabancı Şii milislerin düzenlediği ilerleme girişimlerine Rusya ve rejime ait savaş uçakları da destek sağlıyor.

HABERE YORUM KAT