1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhalifler Doğu Guta’da Spor Festivali Düzenlediler!
Muhalifler Doğu Guta’da Spor Festivali Düzenlediler!

Muhalifler Doğu Guta’da Spor Festivali Düzenlediler!

Muhaliflerin kontrolünde bulunan ve yaklaşık 400 bin kişinin yaşadığı Doğu Guta’da rejimin kuşatması ve süregelen bombardımanlara rağmen Birinci Spor Festivali düzenlendi.

18 Kasım 2016 Cuma 15:45A+A-

HAKSÖZ-HABER

Şam kırsalındaki Doğu Guta’da 5 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında atletizm, binicilik, güreş, futbol, basketbol gibi 17 dalda düzenlenen müsabakalara çeşitli yaşlardan 1.100’den fazla kişi katıldı. Harasta, Saqba, Arbin gibi mıntıkalarda düzenlenen müsabakalar beş yıldır bu tür ilk etkinlik olarak kayda geçti. Rejim güçlerinin ve Rus ordusunun yoğun saldırıları altında düzenlenen bu etkinlik 2014 yılında muhaliflerce oluşturulan Suriye Gençlik ve Spor Genel Komitesi gözetiminde Şam Kırsalı Spor İcra Komitesi tarafından organize edildi.

Doğu Guta’daki çeşitli kuruluşların katılımıyla gerçekleşen festivale, Suriye Sivil Savunma, Kızılay, İslami Hukuk Komitesi gibi yapılar da destek verdi.

2009 yılında Suriye kickbox şampiyonu seçilen ve Saqba’da yaşayan Bilal Gbeys Spor İcra komitesinin başı olarak Al- Monitor’a yaptığı açıklamada çok yoğun bir gayret ve 2 ay süren hazırlıklar neticesinde Doğu Guta’da çeşitli spor kulüplerinde faaliyet gösteren 1.100 sporcunun katılımıyla bu organizasyonu gerçekleştirmeyi başardıklarını söyledi. Bu etkinliğin aynı zamanda tüm dünyaya Suriye halkının zorluklara rağmen hayat enerjisini koruduğunu gösterdiğini de ekledi.

Al-Monitor’a konuşan Doğu Guta sakinlerinden ve pastacılıkla meşgul olan Telal Zeyna da savaşın yoğun baskılarından ötürü bu etkinliğin çok faydalı olduğuna inandığını ve insanların yüzlerindeki gülümsemenin değerli olduğunu söyledi.

Yarışmaya katılan çocuklarla da konuşan Al-Monitor’a  Arbin’den 6. Sınıf öğrencisi Muhammed Beşara isimli 11 yaşındaki yarışmacı da etkinliğe katılmaktan ötürü kendisinin de ailesinin çok mutlu olduklarını ifade etti. Beşara geçen yıl evlerinin yakınına düşen bir bombayla yaralandığını hatırlatarak bu tür etkinliklerin devam edip, diğer bölgelerde de gerçekleştirilmesini umduğunu söyledi.

Beşar rejiminin süregelen bombalamalarına ve bölgeyi insansızlaştırma siyasetine rağmen tam bir ay boyunca süren spor etkinlikleri Doğu Guta halkını mutlu etti. Sadece müsabakalarda yer alan sporcuların değil, etkinliğe izleyici olarak katılan çocukların ve yetişkinlerin yüzlerindeki gülümseme de kuşatma altındaki Suriye kentlerinde rejime inat hayatın canlılığını koruduğunun bir ifadesi gibiydi.

Al-Monitor’dan Çev.: Hasan Soylu   

HABERE YORUM KAT