1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhalif Gruplar Yermuk'a Geri Döndü
Muhalif Gruplar Yermuk'a Geri Döndü

Muhalif Gruplar Yermuk'a Geri Döndü

Yermuk Mülteci Kampı'nda ateşkesin Esed rejimince ihlal edildiği gerekçesiyle Nusra cephesi ile diğer silahlı gruplar, çekildikleri mevzilere geri döndü.

11 Mart 2014 Salı 12:05A+A-

Suriye'nin başkenti Şam'daki Yermuk Mülteci Kampı'na yardımların ulaştırılması amacıyla geçen ay varılan ateşkesin Esed rejimine bağlı güçler tarafından ihlal edildiği gerekçesiyle Nusra Cephesi'nin yanı sıra diğer silahlı gruplar da mevzilerine geri döndü.

AA muhabirine açıklamada bulunan Nusra Cephesi Komutanlarından Ebu'l Ayne el-Filistini, Esed rejimi ve Filistinli grupların, "gıda ve tıbbi yardımları kampa ulaştırılması ve er-Rice bölgesinde gıda dağıtımı sırasında gözaltına alınanların serbest bırakılmasını" da içeren anlaşmanın şartlarına uymadığını savundu.

Filistini, Babbila, Yelda, Beyti Saham bölgelerinde gıda dağıtımı sırasında bazı sivillerin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, Yermuk Kampı'na sadece Nusra Cephesi değil, tüm muhalif grupların geri döndüğünü iddia etti.
Şam'ın güneyindeki Nusra Cephesi mensuplarının çoğunun kampta olduğunu belirten Filistini, bu durumun, bölgedeki açlık ve ablukayla ilgisinin olmadığını kaydetti.

Filistini, "Nusra Cephesi mensupları, silahı sadece evlerini, namuslarını ve dinlerini müdafaa etmek gayesiyle taşıyor. Bölgeden şartsız biçimde ayrılmamız, Dariyye ve Hacira gibi pek çok bölgede Esed güçlerinin ve Şebbihaların kampa girip, sivil katliamı yapmalarına fırsat vermiş olur'' dedi.

Nusra Cephesi'nin şartları

Bazı şartların yerine getirilmesi durumunda bölgeden çekilebileceklerini ifade eden Filistini, şartlarını, "Esed güçleri ve Şebbihalar kamptan ayrılmalı, tüm tutuklular serbest bırakılmalı, gıda malzemelerinin kampa ulaşımı sağlanmalı, başta Filistin hastanesi olmak üzere bölgedeki sağlık merkezleri aktif hale getirilmeli, ekmek fırınlarının faaliyete geçmesi sağlanmalı, Yermuk Kampı halkının yeniden bölgeye dönmesine imkan verilmeli" şeklinde sıraladı.

İsrail tarafından Suriye'deki Filistinlilere yönelik, arka planında ABD'nin yer aldığı komplolar yürütüldüğünü ileri süren Filistini, "Filistinliler, Suriye'den uzaklaştırılmak isteniyor. Böylece zor şartlar altında kalan Filistin halkı, vatanlarına dönmeyi ve ülkeleri için savaşmayı düşünemeyecek" diye konuştu.

"Filistin halkının mücadeleci ve Allah yolunda ölümü göze alan halk olduğu bilinmelidir" diyen Filistini sözlerini, "Filistinliler, ne vatanlarından ne de Filistin'in tamamını Yahudi işgalinden kurtarmak için savaşmaktan vazgeçecek'' diye tamamladı.

HABERE YORUM KAT