1. HABERLER

  2. HABER

  3. Muhacirleri Yok Sayarak Verilen Hicri Yılbaşı Vaazları
Muhacirleri Yok Sayarak Verilen Hicri Yılbaşı Vaazları

Muhacirleri Yok Sayarak Verilen Hicri Yılbaşı Vaazları

Muhacirleri Yok Sayarak Verilen Hicri Yılbaşı Vaazları

09 Kasım 2013 Cumartesi 21:41A+A-

Yılmaz Bilgen / Haksöz Haber

Tüm camilerde Hicri yılbaşı mevzuunda verilen hutbelerde, ülkemizde bulunan ve yurtlarından sürgün edilerek hicrete mecbur bırakılan Suriyeli kardeşlerimize ise hiç yer verilmemesi dikkat çekti.

Gerek Diyanet camilerin de gerekse farklı vakıflar bünyesinde yer alan camilerde hicret kronolojisi Mekke’den başlayan tarihi seyriyle işlendi.

Türkiye’de yaşayan 500 bini aşkın Suriyeli muhacir hakkında hiç bir değiniye yer vermeyen hutbeler, akıllara Beşşar Esed ve çetesi tarafından halen Suriye’de işlenen insanlık dışı vahşeti ‘ kardeş kavgası’ olarak gören Diyanetin yakın geçmişte okunan hutbesini getirdi.

Her açıdan mağdur durumda olan Suriyeli muhacirler uzatılacak her ele muhtaç durumda iken, Hicret konulu hutbeler sadece tarihsel gerçekliğinden ibaret tutarak anlatıldı. Türkiye’nin hemen her bölgesine göç etmiş evsiz, ekmeksiz, ilaçsız, çaresiz binlerce Müslüman muhaciri görmeyen diyanet teşkilatının içini boşalmış kutlamalar yerine hayata doğrudan müdahil din gerçeğini hutbe konusu yapacağı merak konusu.

Hükümetin Suriye yanlısı politikalarına rağmen bir kamu kuruluşu olan diyanet teşkilatının bu konuda sergilediği tutum farklılığı bir tür kurumlar arası muhalefet olarak ta yorumlanıyor.

Diyanet Teşkilatı içerisinde Suriye muhalefetinden hazzetmeyen odakların kurumun sergilediği bu ve benzeri tavırlarda etkileyici olduğu da konuşulan konular arasında.

HABERE YORUM KAT