1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Muhacirler Meselesinde Hükümetten Bir Yanlış Adım Daha!
Muhacirler Meselesinde Hükümetten Bir Yanlış Adım Daha!

Muhacirler Meselesinde Hükümetten Bir Yanlış Adım Daha!

Irkçıları teskin etme adına Arapça tabela kısıtlaması getiren İçişleri Bakanlığı şimdi de suça karıştığı iddia edilen muhacirlerin sorgusuz sualsiz il göç idarelerine teslim edilmesi talimatı verdi.  

08 Temmuz 2019 Pazartesi 14:25A+A-

HAKSÖZ-HABER

Muhacirlerin entegrasyonu konusunda bir türlü düzenli ve istikrarlı bir tutum geliştiremeyen hükümet sorunun çözümünü tümüyle polisin inisiyatifine bırakıyor. Bu kapsamda dikkat çeken bir karar alındı ve İstanbul Emniyeti, tüm birimlerine gönderdiği talimatta “Suçun niteliğine bakılmaksızın kamu düzen ve güvenliği ile toplumun huzur ve sükununu bozucu olaylara karışanların İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilmelerini” istedi.

İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erden Bursalı imzasıyla tüm birimlere gönderilen yazıda, “Geçici Koruma Kapsamındaki” Suriyeli yabancıların suçun niteliğine bakılmaksızın kamu düzen ve güvenliği ile toplumun huzur ve sükununu bozucu olaylara karışanlar hakkında, emniyet birimlerinde gerekli işlemlerin yapılmasının ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilmeleri bildirildi.

Bu durumda zaten yükselen ırkçı saldırıların hedefinde olan Suriyeli muhacirler bundan böyle en basit bir ithamla karşılaştıklarında ya da kendilerine yönelik saldırılar neticesinde karakolluk dahi olsalar “suça karıştıkları” gerekçesiyle sınırdışı edilme prosedürüne tabi tutulacaklar. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum