1. HABERLER

  2. İLAN

  3. Muhacir Genç Kardeşlerimiz İçin Fatih Camii'nde Buluşalım!
Muhacir Genç Kardeşlerimiz İçin Fatih Camiinde Buluşalım!

Muhacir Genç Kardeşlerimiz İçin Fatih Camii'nde Buluşalım!

Yarın Fatih Camii'nde kılınacak gıyabi cenaze namazında şehitlerimize sahip çıkalım.

18 Ekim 2012 Perşembe 18:07A+A-

HAKSÖZ-HABER

Muhacirken yalnız bıraktık; şehit düştüler, selam duralım!

İstanbul’a geldikten sonra yeniden Suriye’ye dönüp direnişe katılan 16 yaşındaki Ömer Bkerati kardeşimizin yanı sıra yine Suriyeli 19 yaşındaki genç kardeşimiz Viem el Batal, Çeçen şehit Hamzat Gelayev’in oğlu Rüstem Gelayev ve Dağıstanlı şehit kardeşimiz Abdullah Dağıstani ümmetin iftiharı oldular.

ÖZGÜR-DER, İHH, İMKANDER gibi derneklerin yer aldığı Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu kendileri muhacirken Suriyeli kardeşlerinin yardım çığlığına ses veren ve bu uğurda şehit düşen kardeşlerimiz için İstanbul Fatih Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılacak. Sayıları 33 bini geçen Suriyeli tüm şehitlerin selamlanacağı etkinlikte Esed diktatörlüğü ve Baas rejimine destek verenler protesto edilecek.

Henüz ömürlerinin baharında olan; ancak çaresiz bırakılmış kadınlar ve çocuklar için canlarını vermekten kaçmayan bu kardeşlerimiz için kılınacak gıyabi cenaze namazında dua etmek ve kanlarını akıtan zalimleri tel’in etmek için 19 Ekim Cuma günü Cuma namazında Fatih Camii’nde buluşalım. 

MUHACİR ŞEHİTLERİMİZ:

omer-bkerati-gitar-suriyeligenc.jpg

Ömer Bkerat: 16 yaşındaydı. Şam'dan İstanbul'a gelmiş, bir yıl sonra cihada katılmak için yeniden döndü. Hama'da şehit düştü.

***

wiem-batal.jpg

Viem Batal: Suriyeli kardeşimiz. 19 yaşındaydı. Şam'da şehit düştü...

***

rustem-gelayev.jpg

Rüstem Gelayev: Çeçen kardeşimiz. Türkiye'de muhacirdi. Babası Hamzat Çeçen cihadında şehit düştü. 23 yaşındaydı. Halep'te şehit düştü.

***

abdullah-dagistani.jpg

Abdullah Dağıstani: Dağıstanlı muhacir kardeşimiz. Türkiye'den Suriye'ye gitti, Halep'te şehit düştü. 20 yaşındaydı.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum