1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhacir Çeçen Savaşçılardan IŞİD’e Tepki
Muhacir Çeçen Savaşçılardan IŞİD’e Tepki

Muhacir Çeçen Savaşçılardan IŞİD’e Tepki

Suriye'de rejim güçlerine karşı savaşan Muhacir ve Ensar Destek Grubundan stratejik adım...

10 Mart 2014 Pazartesi 14:49A+A-

Muhacir ve Ensar Destek grubu yaptığı açıklamada Nusra Cephesi, İslami Cephe ve diğer muhalif gruplarla birlikte hareket edeceğini beyan etti.  

Yapılan bu beyanın ardından gruba mensup savaşçıların Halep’in  güneydoğu  bölgesine geçtikleri ifade edildi.

Incanews’te yayınlanan habere göre Çeçen savaşçılardan oluşan Muhacir ve Ensar Destek grubuna ise ilk tepki IŞİD’den geldi. Kafkasya Emirliğinin bir parçası olduğu belirtilen Muhacir ve Ensar Destek grubu  yayınladığı sesli haberde IŞİD ile hareketlerini sona erdirdikleri ve IŞİD’in yanlış yolda olduğunu söyledi.

Çeçen savaşçılar önderliğindeki Muhacir ve Ensar grubu uzun zamandır Al Layamoun olarak da bilinen Balleramoun eteklerinde Esed güçlerine karşı savaşıyorlardı.

Söz konusu İslami gruplarla hareket edeceğini açıklayan grup şimdi Halep’in güneydoğusuna doğru yol alıyor.

Grubun ikinci komutanı olan Abdulkerim Krymsky IŞİD’in İslam dışı uygulamalarını eleştirerek, aç kalmış insanların ellerini kesmek, kadınları tebliğ etmeden öldürmek konusunda sert bir şekilde eleştirdi.

IŞİD, bu eleştiriler doğrultusunda Muhacir ve Ensar Destek grubunun saf değiştirmesi nedeniyle  ve Nusret Cephesi, İslami Cephe ve diğer muhalif gruplarla ateşkes imzalamasını kabul edilemez bir davranış olduğunu belirtti.

Muhacir ve Ensar Destek Grubu ile İslami Cephe Sözleşmesi

Ahraruş Şam’ın büyük katkısı olduğu belirtilen anlaşmada Muhacir ve Ensar grubu ile muhalif gruplar arasında barış sağlandığını belgeleyen anlaşma metni:

muhacir-ve-ensar-destek-grubu-jma-cecenler-nusret-ve-islami-cephe-ile-anlasti.jpg

Anlaşma Sonrası Çeçen liderliğindeki Muhacir ve Ensar Destek grubu (JMA) Halep’in kuzey bölgesi olan Kafr Hamra’da  sivillere yardım eden bir video yayımladı.

***

HABERE YORUM KAT

1 Yorum