1. HABERLER

  2. HABER

  3. Müdür, Müzede İkna Odası Kurmuş!
Müdür, Müzede İkna Odası Kurmuş!

Müdür, Müzede İkna Odası Kurmuş!

28 Şubat döneminde üniversitelerde kurulan ikna odalarının bir benzerinin Trabzon’da kurulduğu ortaya çıktı.

16 Haziran 2012 Cumartesi 11:48A+A-

Trabzon Müze Müdürlüğü’ne staj için başvuran kız öğrencilerin başörtülerinin çıkarılması istenmiş. 

FERHAT AÇIL'ın haberi

Trabzon Müze Müdürlüğüne staj için başvuran öğrenciler, başörtülerini çıkarmaları için ikna edilmeye çalışıyor. Milat’ın ulaştığı bilgilerde Müze Müdürü Nilgün Yılmazer’in staj için başvuran Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü son sınıf öğrencisi D.K.’yı odasına çağırarak başörtüsünü çıkarması için ikna etmeye çalışmış. Normalleşme sürecinde böyle bir olayın yaşanması 'skandal' olarak değerlendiriliyor.

AJANLIKLA SUÇLADI

Müze Müdürü’nün kendisini ajanlıkla suçlayıp, hakaret ettiğini iddia eden D.K., “Başörtümle staj yapacak durumdayken, müdüre hanım bana başörtüsü ile staj yapamayacağını söyledi. Ben de karşı çıktım. O da ‘stajın benim elimde, bunu imzalayacağım zaman göreceksin’ dedi. Bunları benim yüzüme söylemesine rağmen, benim yalan söylediğimi iddia etti. Ajanlıkla suçlayıp, şizofren olduğumu söyleyip hakaret etti” dedi.

BAŞÖRTÜME TOLERANS GÖSTERİYORMUŞ!

“Kendi kızının da başörtülü olduğunu duydum. Başörtüsüne gerçekten saygısı olan bir insan bana bu muameleyi yapmaz” diyen D.K., “Kurumda personel olarak göründüğüm ve SGK’da primim yatırıldığı için burada başörtülü olarak çalışamayacağımı söylediler. Prosedürden haberim olmadığı için ilk gün örtümü açtım. Daha sonra böyle bir hakkımın olduğunu öğrenince örtümü kapattım” dedi. Müze müdürünün başörtülü çalıştığı için kendisine ‘tolerans’ gösterdiğini ifade ettiğini belirten D.K., “Odasına çağırıp, neden böyle hareket ettiğimi sordu. Gelip anne olarak kendisiyle konuşabileceğini söyledi” dedi.

STAJ DIŞINDA HERŞEYİ ÖĞRENDİM

Stajı için öğrenmesi gereken bilgilerin dışında her şeyi öğrendiğini dile getiren D.K., “Beni bulduğu her boş vakitte yanına çağırıp, bunları benle defalarca konuşuyor. Konuşmaktan da çok sıkıldım. Staj dışında her şeyi yapıyorum. Müze hakkında staj yapmak için geldim. Müze bilgisi haricinden her şeyi öğrendim” dedi.

KANUNLARI UYGULUYORUM

Öte yandan ulaştığımız Trabzon Müze Müdürü Nilgün Yılmazer ise, olayı yalanlayarak, böyle bir durumun söz konusu olmadığını iddia etti. Kızının da başörtülü olduğunu belirten Müze Müdürü, kanunları uygulamakla görevli olduğunu, kanun dışı hareket etmediğini belirtti.

MİLAT

 

HABERE YORUM KAT