1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MALİ

  4. Müdahaleye Destek Verene Saldırırız
Müdahaleye Destek Verene Saldırırız

Müdahaleye Destek Verene Saldırırız

Tevhid ve Cihad Hareketi: ''Mali'nin kuzeyine yapılan müdahaleye destek veren ülkelere saldırı yapmaya kararlıyız.''

14 Ocak 2013 Pazartesi 05:23A+A-

Mali'nin kuzeyini kontrol altında bulunduran İslami gruplardan Tevhid ve Cihad Hareketi, ''Mali'nin kuzeyine yapılan müdahaleye destek veren ülkelere saldırı yapmaya kararlıyız'' dedi.

Tevhid ve Cihad Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada, ''Geçtiğimiz dönemde uyuşturucu kaçakçısı mafyaları zayıflatmak ve Azavad Kurtuluş Örgütü'nün gücünü kırmak için yaptığımız operasyonlar komşu ülkelere uygulayacağımız stratejiye engel teşkil etmeyecek. Mali'nin kuzeyine yapılan müdahaleye destek veren ülkelere saldırı yapmaya kararlıyız'' ifadelerine yer verildi.

Tevhid ve Cihad Hareketi ile Ensaruddin ve Azavad hareketi (MNLA) 2012 yılı Mart ayındaki askeri darbeyle oluşan iktidar boşluğundan bu yana Mali'nin kuzey bölgelerinde kontrolü elinde bulunduruyor. MNLA, Mali'nin kuzeyinde yaşayan Tuareg azınlığının bağımsızlığını talep ediyor.

Libya Başbakanı Ali Zeydan, Tunus Başbakanı Hammadi el-Cibali ve Cezayir Başbakanı Abdulmalik Selal, ortak bir açıklama yayımlayarak, ''Mali krizi için siyasi bir çözüm yolunun bulunması gerektiğini'' belirtti. 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum