1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Mücahitleri Savunan Fetih Medya’ya Sansür!
Mücahitleri Savunan Fetih Medya’ya Sansür!

Mücahitleri Savunan Fetih Medya’ya Sansür!

Suriyeli mücahitleri savunan Fetih Medya sitesinin yayını anlamsız, hukuksuz bir işgüzarlıkla durduruldu.

02 Mart 2020 Pazartesi 12:08A+A-

HAKSÖZ-HABER

Ağırlıklı olarak Suriye ekseninde haber yapan ve direniş cephelerindeki gelişmeleri Türkiye kamuoyuna aktarma gayretiyle öne çıkan Fetih Medya sitesine 18 Şubat’tan bu yana ulaşılamıyor.

Site tıklandığında Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen bir yayın durdurma kararı ile karşılaşılıyor:

7304-001.jpg

“Süreç Türkiye'nin Neyrab'a girmesiyle başladı”

Konuyla alakalı Haksöz-Haber’e açıklamada bulunan Fetih Medya yetkilileri, yayın durdurma sürecinin Türkiye’nin Neyrab’a girmesi ile başladığını belirterek şunları kaydetti:

“Öğlen saatlerini biraz geçince ulaşamaz olduk. Malumunuz, sitede 8. Sulh'un kararı vardı. BTK'ya, oradan yine mahkemeye gittik. Avukatın dediğine göre gerekçesini bildirmek zorundaydılar.

Mahkeme tarafımıza önceden herhangi bir yazı ya da bildirim yollamadı. Biz de gidip yüzyüze görüşmeye çalıştık. Kapatma kararlarını öğrenmek istiyorduk. Bize terörden kapandığını söylediler. Dedik ki; bunun resmi bir dayanağı olmalı, sitemiz resmi bir şirket üzerine kayıtlı; onca  tasvip etmediğimiz işlerine rağmen hükümet aleyhinde ya da Türkiye aleyhinde tek bir haber yapmadığımızı söyledik. Hatta böyle bir haber gösterirseniz biz karara asla itiraz etmeyip cezamız neyse kabulleneceğiz dedik.”

“Savcı görüşmeye yanaşmadı”

Kararı veren mahkemenin gerekçesini ortaya koymakta zorlandığını belirten Fetih Medya yetkilileri, durumun üzerine gittiklerinde ise kendilerini savcıya yönlendirmekle yetindiklerini söyledi: 

“Ankara 8. Sulh Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Baş Savcısının talimatı ile kararın alındığını ve onunla irtibata geçilmesi gerektiğini söyledi. Biz de ona gittik, fakat kâtibine durumu iletince bizimle görüşmeyi kabul etmedi. ‘Hukuki süreç başlatıldı, hakkınızı mahkemede ararsınız’ diye kâtibi aracılığı ile bize iletti. Odasından çıkmadı.”

“Terör örgütü propagandası suçlaması yersiz”

Her ne kadar bu yayın durdurma kararının gerekçesi henüz resmi olarak ortaya konulmamış olsa da işin arkasında HTŞ propagandası suçlaması bulunduğunu tahmin ettiklerini belirten Fetih Medya yetkilileri, konuyla alakalı olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Biz örgüt propagandası sayılacak hiçbir şey yapmadık. Aksine mücahide muhalifler dedik, şehitleri dahi şehit diye vermedik…  

Öte yandan biz sitemizde bütün Muhalif grupların Esed'e karşı yürüttükleri mücadeleye yer veriyoruz. Cephetul Vataniyye, Özgür Suriye Ordusu’ndan tutun da Ahraru’ş-Şam’a kadar hepsini veriyoruz. Hatta IŞİD’i bile DAEŞ olarak yazıyoruz. Bütün bu gelişmelere sadece haber diliyle yer veriyoruz. Mesela Cephetu’l Vataniyye, Türk Ordusuyla birlikte hareket eden hatta Türkiye'nin bölgede kurduğu Özgür Suriye Ordusu’nun yeni bir versiyonu… Durum böyle olduğu halde sitemizdeki 138 haberde onun eylemlerine yer vermişiz. HTŞ propagandası yapıyor olsak haberlerimizde Cephetu’l Vataniyye, Ahraru’ş- Şam vb. yer verebilir miydik?"

“Savcı belli mihraklarca yanlış yönlendirilmiş olabilir”

Hal böyleyken savcının belli mihraklarca yanlış yönlendirilmiş olabileceği kanaatinde olduklarını belirten Fetih Medya yetkilileri, durumun yargıya intikal ettiğini ve sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti. Şu aşamada sadece Telegram üzerinden yayın yapabildiklerini belirterek, bu anlamsız ve hukuksuz sansür kararından dönülmesini umduklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum