1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Mücahidlerden Esed’e Darbe: Busra eş-Şam Fethedildi!
Mücahidlerden Esed’e Darbe: Busra eş-Şam Fethedildi!

Mücahidlerden Esed’e Darbe: Busra eş-Şam Fethedildi!

Direnişçiler Deraa’da Busra eş-Şam Kalesi ve çevresini ele geçirdiler. Esed, Suriye-Ürdün sınırında kontrolü tamamen kaybetti.

25 Mart 2015 Çarşamba 11:34A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'deki muhalif gruplar, Kadisiyye Operasyonu neticesinde Dera'daki Busra eş-Şam Kalesi ve çevresini ele geçirdi. Operasyonda çok sayıda Esed askeri ve milisin öldürüldüğü bildirildi.

Ahraruş Şam, Busra eş-Şam’ın tamamen kontrol altına alındığını duyurdu ve savaşçılarının kale önünde çektikleri fotoğrafları yayınladı.

Direnişçiler tarihi mekanlar önünde poz vererek tatlı dağıttılar.

Böylecebir yandan İdlib merkezinde ağır darbeler alan Esed yönetimi bir yandan da Busra eş-Şam'ı kaybederek Suriye-Ürdün sınırında tamamen kontrolü kaybetti.

busra-es-sam-kalesi-fethedildi02.jpg

busra-es-sam-kalesi-fethedildi01.jpg

ahrarus-sam-busra-es-sam-kalesi-02.jpg

Dera ilinde Esed yönetiminin kontrolü altında bulunan son merkez olan Busra eş-Şam Kalesi ve çevresini ele geçirilmesinin ardından Esed yönetiminin Suriye-Ürdün sınırındaki geçiş kontrolünü tamamen kaybettiği, Esed güçlerinin elindeki Süveyda kenti ile Nasib Sınır Kapısı arasındaki bağlantının da kesildiği bildirildi.

SMDK üyesi Ahmet Cebavi, AA’ya verdiği demeçte Busra eş-Şam’daki stratejik noktaların ele geçirilmesiyle, bölgedeki İran Devrim Muhafızları ve Hizbullah militanları ile Ulusal Savunma Güçleri (Şebbiha) militanlarının kuşatma altına alındığını söyledi. 

Cebavi, Süveyda bölgesine bağlanan yardım hattının ise muhaliflerce kesildiğini belirtti.

Esed güçlerine bağlı savaş uçaklarının kentin çevresine 5 ayrı hava saldırısı düzenlediğini belirten Cebavi, atılan varil bombaları nedeniyle Muarba köyündeki bir saha hastanesinin, Cemreyn köyünde ise bir çok binanın yıkıldığını dile getirdi.

"İran’ın açık açık gerçekleştirdiği Suriye müdahalesinin işgal derecesine ulaştığını" ifade eden Cebavi, her gün İranlıların konuşmalarını duyduklarını, bazılarını esir aldıklarını bir kısmının farklı cinsiyetlerden olduklarını gördüklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT