1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mübarek'in Tahliyesine Doğru
Mübarek'in Tahliyesine Doğru

Mübarek'in Tahliyesine Doğru

Mısır’da temyiz mahkemesi devrik lider Hüsnü Mübarek’in 3 yıl ağırlaştırılmış hapse mahkûm olduğu ve ceza aldığı tek dava olan yolsuzluk davasının da yeniden görülmesine karar verdi.

13 Ocak 2015 Salı 13:41A+A-

Mübarek Mayıs ayında başkanlık köşklerine tahsis edilmiş fondan 174 bin dolara el koyması suçundan 3 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası almıştı.

Bu dava Mübarek’in ceza aldığı tek dava özelliğini taşıyordu. Yeniden yargılama kararıyla beraber Mübarek’in bu davadan da ceza almadan kurtulma ihtimali doğmuş oldu.

Mısır'da devrimle iktidardan uzaklaştırılan ve darbenin ardından hakkında verilmiş müebbet hapis kararı bozulduktan sonra yeniden yargılanan Hüsnü Mübarek, açılan hiçbir davadan ceza almamıştı.

Mahkeme, Hüsnü Mübarek hakkında 'İsrail'e doğalgaz satışı ihalesinde rant sağlamak' ve dolayısıyla 'yolsuzluk yapmak' suçlamasıyla açılan davada beraat kararı vermiş, söz konusu paranın satımı gerçekleştiren şirketten faiziyle birlikte tahsil edileceğini ve dolayısıyla ortada bir rantın olmadığını belirtmişti.

Mahkeme, Mübarek ailesine 'haksız kazanç sağlama ve rüşvet' suçlamasıyla açılan davada ise zaman aşımından dolayı davanın düşürülmesine ve dolayısıyla Mübarek'in beraatine karar vermişti.

Mahkeme, Mübarek hakkında son olarak, 2011'deki gerçekleşen ayaklanmalarda 'protestocuları öldürmek' suçlamasıyla açılan davada ise yetkisizlik kararı vermişti. Mahkeme bu suçlamadan dolayı Mübarek'e dava açılamayacağına kanaat getirdi.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT