1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mübarek'e 3 Yıl Hapis
Mübarek'e 3 Yıl Hapis

Mübarek'e 3 Yıl Hapis

Kahire Ceza Mahkemesi, Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve iki oğlunun kamu malını zimmete geçirme suçlamasıyla yargılandığı davada Mübarek'i 3, oğullarını ise 4'er yıl ağırlaştırılmış hapse mahkum etti.

21 Mayıs 2014 Çarşamba 14:01A+A-

Hüsnü Mübarek ile oğulları Ala ve Cemal, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bütçesinden 125 milyon cüneyh (37 milyar Türk lirası) değerinde parayı zimmetlerine geçirme suçlaması ile yargılanıyordu. Sarayın yenilenmesi için ayrılan fon, Mübarek ailesinin özel harcamalarında kullanılmıştı.

Mahkeme Mübarek ve oğullarını hapis cezasının yanında 21,1 milyon cüneyh (6 milyon 250 bin Türk lirası) para cezasına çarptırdı. Karara göre Mübarek ailesi saray bütçesinden harcadığı 125 milyon cüneyhi de hazineye geri ödeyecek. 

Mübarek daha önce 25 Ocak devrimi sırasında göstericileri öldürmekten yargılanmış ve ömür boyu hapse mahkum edilmiş, savcılığın itirazı üzerine bu davadan yeniden yargılanmaya başlamıştı. 

Ağustos ayından beri hiç bir davadan tutuklu olmayan devrik cumhurbaşkanı, Kahire’de bir askeri hastanede kalıyordu. İki oğlu ise tutuklu yargılanıyordu. 

Al Jazeera ve AP

HABERE YORUM KAT

1 Yorum