1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mübarek Yeniden Hakim Karşısında
Mübarek Yeniden Hakim Karşısında

Mübarek Yeniden Hakim Karşısında

Hüsnü Mübarek "devrim sırasında göstericilere ateş açma ve yolsuzluk" suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

11 Mayıs 2013 Cumartesi 15:01A+A-

Mahkeme salonuna gösterilerde hayatını kaybedenlerin yakınlarının avukatları alınmazken, savunma avukatlarının girmesine izin verilmesi güvenlik güçleri ile avukatlar arasında tartışmaya sebep oldu. Tartışmanın ardından davacıların avukatlarının ve bazı gazetecilerin mahkeme salonuna girmesine izin verildi.

Mahkeme salonunda kafes arkasındaki bölümde, tekerlekli sandalyede oturan Mübarek'in üzerinde mahkumların giydiği beyaz kıyafetin olduğu görüldü. Devrik liderin, önceki duruşmalarda olduğu gibi siyah gözlük taktığı dikkati çekti. 

Duruşmada sanıklar ve avukatlarının isimleri sayılırken haklarındaki suçlamalar da okundu. Sanıkların tamamı haklarındaki suçlamaları reddetti.

2 Avukat Kuveyt'ten Mübarek'i Savunmaya Geldi

Öte yandan Mübarek'in savunma ekibinde yer almak isteyen Kuveytli iki avukat da tartışmalara yol açtı. Mısırlı avukatlar, Kuveytli meslektaşlarının duruşmaya katılmasına itiraz ederken, Kuveytli avukatların bu talebi Mübarek'in avukatı Ferid ed-Deyb tarafından reddedildi.

Diktatörü Destekleyenler de Vardı

Mübarek'i desteklemek için mahkemenin kurulduğu Polis Akademisi önünde toplanan grupların, "Mübarek barış adamı" yazılı pankartlar taşıdığı gözlendi.

"Allah'ın Önünde Hesap Verecek"

Davaya bakan Hakim Mahmud Kamil er-Reşidi, duruşmanın başında yaptığı konuşmada, "kabre yakın olduğunu ve yakında Allah'ın önünde hesap vereceğini" belirterek, kimseyi yermek ya da methetmek gibi niyetinin olmadığını, Mübarek ile diğer sanıkların yargılanmasında bu doğrultuda hareket edeceğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT