1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muaz El-Hatib: Yabancı Güce İhtiyacımız Yok!
Muaz El-Hatib: Yabancı Güce İhtiyacımız Yok!

Muaz El-Hatib: Yabancı Güce İhtiyacımız Yok!

Muaz El-Hatib: “Suriye halkı korunmak için uluslararası güçlere muhtaç değil. Çıplak ellerimizle bile mücadele ederiz.”

14 Aralık 2012 Cuma 11:49A+A-

Suriye muhalefetinin yeni lideri, Esed’i devirmek için yabancı askerlere ihtiyaçları olmadığını, destek olmasa da mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Uluslararası toplumun Suriye’nin tek meşru temsilcisi olarak tanıdığı Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonunun Başkanı Ahmed Muaz el-Hatib, Beşşar Esed’i devirmek için yabancı müdahaleye ihtiyaç duymadıklarını söyledi.

Reuters haber ajansına konuşan Hatib, dünyanın Suriye’de akan kanı durdurmada çok geç kaldığını ifade ederken, “Suriye halkı korunmak için uluslararası güçlere muhtaç değil” dedi. Batılı güçler ağır silahlar vermese bile muhaliflerin yine kazanacağını söyleyen Hatib, "Çıplak ellerimizle bile mücadele ederiz" dedi.

Muhalif lider, Suriye için üç muhtemel senaryo olduğunu belirterek bunları şöyle sıraladı:

1-Esed ölene dek savaşmayı seçer

2-Rejim içindeki çatlak Esed’in sonunu getirir.

3-Esed müzakere yoluyla ülkeden ayrılır.

Muaz el Hatib, Esed’in ayrılmaya karar vermesi halinde rejimle geçiş sürecini görüşmek üzere bir mekanizma kurulabileceğini kaydetti. 

Esad rejiminin hala güçlü olduğunu ama etrafındaki çemberin daraldığını belirten muhalif lider, Suriye ordusunun Scud füzeleri kullandığı haberlerini de doğruladı.

ABD’nin “Terör Listesi”ne Eleştiri

Esed'in hala kimyasal silah kullanma ihtimali olduğunu da savunan Hatib, ABD'nin Nusret Cephesi'ni “terör listesi”ne dâhil etmesi kararını da eleştirerek kararın yeniden gözden geçirilmesi çağrısı yaptı.

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum