1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muaz el-Hatib: Bu Savaş, Hak-Batıl Savaşıdır!
Muaz el-Hatib: Bu Savaş, Hak-Batıl Savaşıdır!

Muaz el-Hatib: Bu Savaş, Hak-Batıl Savaşıdır!

Muaz el-Hatib, zirvedeki konuşmasında salondakilere duygulu anlar yaşattı; kimi dinleyenler gözyaşlarını tutamadı.

26 Mart 2013 Salı 18:37A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Muaz el-Hatib, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen zirvede yaptığı konuşmayla salondakileri ağlattı.

Zirve boyunca dikkatlerin üzerinde toplandığı Hatib, Suriye halkının, Beşşar Esed rejimi elinden gördüğü zulüm ve barbarlıkları ve öğrencilerinden birinin başına gelenleri anlatan konuşmasıyla dinleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Suriye’de yaşanan kıyıma seyirci kalanları Suriye istihbaratının 'işkence merkezi' olarak kullandığı Şam'daki ünlü bir oteli ziyaret etme çağrısı yapan Hatib, işkence gören bir öğrencisinin hikâyesini şöyle anlattı:

Öğrencim tutuklandıktan sonra otele götürüldü. 7 gün boyunca ağır işkencelere maruz kaldı. İşkencelerden biri de çürümüş, üzerinde kurtların gezdiği cesetlerle aynı odada tutulmasıydı. Genç öğrencim bu cesetlerin üzerinde uyumaya zorlanıyordu. İşkencelere dayanamayarak delirdi. Daha sonra da diğer mahkûmların gözü önünde boğazı kesilerek öldürüldü.

“Mezhep Savaşı Değil, Hak-Batıl Savaşıdır Bu!”

Öte yandan, Suriyeli Nusayri muhaliflerin geçen Pazar günü Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlediği toplantıya da değinen Hatib, “Nusayriler, Esed rejimine muhalif duruşlarıyla, Suriye'deki savaşın mezhep savaşı değil, hak-batıl savaşı olduğunu kanıtlamıştır” dedi.

Rusya, İran ve Hizbullah ajanlarının Suriye’yi derhal terk etmesini isteyen Hatib, konuşmasında farklı ülkelerden Suriye halkının çığlığına ses veren ve Allah yolunda cihada katılan mücahitleri de içten selamladığını ifade etti. 

Hatib, özellikle bu savaş sürecinde şehit düşen binlerce kişiyi selamladığını belirtti.

Hatib, konuşmasını Asr Suresini okuyarak sonlandırdı.

Oturumun sonunda zirveye katılan temsilciler, SMDK'nın Arap Birliği Zirvesi'nde Suriye koltuğunu almasından dolayı SMDK Başkanı Muaz el-Hatib'i tebrik etti. Hatib, ilk kez zirvede Esed’in oturduğu koltuğa oturdu ve masasına da Özgür Suriye bayrağı yerleştirildi.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum