1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. MSF: "Arakan'da Bir Ayda 6 Bin 700 Müslüman Öldürüldü"
MSF: "Arakan'da Bir Ayda 6 Bin 700 Müslüman Öldürüldü"

MSF: "Arakan'da Bir Ayda 6 Bin 700 Müslüman Öldürüldü"

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü, ağustos ayında başlayan operasyonlardan sonra bir ayda 6 bin 700 Arakanlı Müslüman'ın öldürüldüğünü açıkladı. Örgütün araştırmasına göre, öldürülen Arakanlı Müslümanların en az 730'u 5 yaşından küçük.

14 Aralık 2017 Perşembe 12:09A+A-

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü, Myanmar'da ordunun ağustos ayında operasyonlar başlattığı Arakan eyaletinde ilk bir ay içinde en az 6 bin 700 Müslüman'ın öldürüldüğünü bildirdi.

BBC'nin haberine göre MSF'nin Bangladeş'teki mültecilere ilişkin yaptığı araştırma, Myanmar'da 25 Ağustos-24 Eylül tarihleri arasında 9 bin Arakanlı Müslüman'ın öldüğünü, bu kişilerin "en iyi ihtimalle" 6 bin 700'ünün şiddet olaylarına kurban gittiğini ortaya koydu.

Vurularak, yakılarak ve dövülerek öldürüldüler!

MSF, şiddet kurbanı 6 bin 700 Arakanlı Müslüman'ın yüzde 69'unun vurularak, yüzde 9'unun yakılarak, yüzde 5'inin dövülerek öldürüldüğünün tahmin edildiğini duyurdu.

Örgüt, öldürülen Arakanlı Müslümanların en az 730'unun 5 yaşından küçük olduğuna dikkati çekerek, bu çocukların yüzde 59'unun vurularak, yüzde 15'inin yakılarak, yüzde 7'sinin dövülerek ve yüzde 2'sinin mayına basarak yaşamını yitirdiği bilgisinin edinildiğini bildirdi.

Myanmar'dan Bangladeş'e geçen Arakanlı Müslüman sayısının 647 bin olduğu bilgisini veren MSF, araştırma için Myanmarlı yetkililerin "başvurduğu yaygın şiddetin en açık emaresi" ifadesini kullandı.

MSF, Arakan eyaletine yardım kuruluşlarının çok sınırlı erişimi konusunda da uyarıda bulundu. Myanmar ordusu, operasyonları izleyen ilk bir ayda çoğunu terörist olarak adlandırdığı 400 kadar kişinin öldüğünü açıklamıştı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT