1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Moskova Hem Katliamı Savunuyor Hem de Türkiye’yi Suçluyor!
Moskova Hem Katliamı Savunuyor Hem de Türkiye’yi Suçluyor!

Moskova Hem Katliamı Savunuyor Hem de Türkiye’yi Suçluyor!

Moskova’dan yapılan açıklamalarda hiçbir üzüntü, pişmanlık veya özeleştiri göze çarpmazken Türkiye askerleri birliklerinin ölmek için, füze yağmuru altında kalmak için adeta kendilerinden geçtiklerini ileri sürebilecek kadar da terbiyesiz ve küstahlar.

28 Şubat 2020 Cuma 18:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

Katiller Maktulü İtham Ediyor

Şubat ayı içerisinde daha önce iki kez gerçekleşen ve üçüncüsü, en dehşetlisi dün gerçekleşen Rusya-Esed katliamı dolayısıyla Moskova’dan yapılan beyanlar bir taraftan çirkin bir inkar diğer taraftan da iğrenç bir iftira kampanyasına dönüşmüş durumda. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu tarafından yapılan açıklamaya göre mesele “teröristlerle bir arada bulunan Türk askerlerinin de vurulması”ndan ibaretti. Üstelik Şoygu “Rus Hava Kuvvetleri, Türk askerlerinin vurulduğu alanda operasyon düzenlemedi” dedikten sonra alay ederek giriştikleri katliamı şöyle temize çıkarmaya çalışıyordu: “Türk askerlerinin söz konusu bölgede olmamaları gerekiyordu.”

Sputnik’te yer alan habere göre Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov’un beyanları da Şoygu’nun beyanları kadar rezil bir küstahlığı içeriyordu. Putin’in Sözcüsü Peskov’a göre de Türkiye askerlerinin ölümü Rusya ve Esed rejimiyle alakalı değil aksine “teröristlerin saldırısı”yla ilgiliydi. Kremlin Sözcüsü’ne göre madem gözlem ve kontrol noktalarının dışındaydılar o halde Türk askerlerinin hayatını kaybetmeleri trajik bir olay olmaktan öteye bir anlam ifade etmemektedir.

Rusya ve Esed cephesi işleri bütün suçlara, giriştikleri tüm kıyımlara rağmen hiçbir surette geri adım atmadığı gibi Türkiye’yi kolaylıkla ve inatla suçlayabiliyor. Elbette bu süreçte Türkiye içinde Rusya ve Esed cephesiyle birlikte hareket eden Şebbiha ruhlu siyasetçi, gazeteci, akademisyen gibi aktörlerin belirleyici bir payı da bulunuyor. Tabii ki; muhacirleri barındırmak, katliam ve tehcir politikalarına itiraz etmek, Esed despotizminden arınmış bir Suriye modeli için mücadele eden halka ve direniş gruplarına destek olmak gibi affedilmez suçları var Türkiye’nin.

Putin ve Çetesinin Dizginsiz Küstahlığı

Peki, ne diyor Kremlin Sözcüsü Peskov? Açıklamalara bakarsak karşımızda Rusya-Esed katliam cephesi değil de bildiğiniz melekler ordusu duruyor. Anlatılanlara bakarsak Putin ve Esed el ele verip Türkiye’nin güvenliği için bütün imkânları seferber etmişler adeta. Bakın şöyle diyor Peskov: “Rusya Güvenlik Konseyi üyeleri, Suriye ordusunun terör gruplarına yönelik operasyonu sırasında Rus tarafının söz konusu gözlem noktalarındaki Türk askerlerinin güvenliğinin sağlanması için gereken her şeyi yaptığını vurguladı.”

Türkiye’nin askerleri neden öldürüldüler İdlib’te, kim katletti 33 askeri? Biraz ihmal biraz da inat yüzünden kendi sonlarını hazırlamışlar, sanki. İşte şu cümlelere bir bakalım: “Türk askerlerin hiçbiri, gözlem noktalarında hayatını kaybetmedi. Bu noktalardaki askerler ne yaralandı ne de bir tehlikeyle karşı karşıya kaldı. Türk askerlerinin hayatını kaybettiği trajik olaylar, eski Sovyet ülkelerinin vatandaşları da dâhil çok sayıda yabancı paralı askerin bulunduğu terör gruplarının saldırı düzenlediği yerlerde gerçekleşti. Çok sayıdaki talebimize rağmen Türk tarafı, orada Türk askerlerinin bulunduğunu bize bildirmedi.”

Göz göre göre işledikleri büyük bir katliamı faili meçhulmüş gibi sunuyorlar, yabancı paralı askerler diyerek geveliyorlar ve terör grupları ithamıyla kendilerini meşru ve masum bir kolluk kuvveti şeklinde takdim ediyorlar. Eee, Rusya ve Baas rejimini aklamak üzere yırtınan bu kadar Şebbiha varken Putin ve Esed’in fazla gerilmesine, kaygılanıp strese girmesine ne hacet var zaten.

HABERE YORUM KAT