1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Monşerler Batı’ya Türkiye’yi Değil, Batı’yı Ballandırarak Türkiye'ye Anlatıyorlar
Monşerler Batı’ya Türkiye’yi Değil, Batı’yı Ballandırarak Türkiye'ye Anlatıyorlar

Monşerler Batı’ya Türkiye’yi Değil, Batı’yı Ballandırarak Türkiye'ye Anlatıyorlar

Haşmet Babaoğlu: Dışişleri bürokrasimiz kökünden problem. İstisnaları bir yana bırakırsak, Batı'ya bizi anlatmak üzere değil, Batı'yı çevrelerine ballandırarak anlatmak üzere yetişmiş bir yığın görevliden söz ediyoruz.

16 Eylül 2016 Cuma 00:41A+A-

Özellikle Avrupa Birliği yöneticileri ve bu ülkelerin medyası Türkiye'ye karşı amansız bir mücadeleye girişmişken Türkiye dışişlerinin de sürekli onlara "kendini anlatmaya çalışması", yıllardır oynanan bir sahnenin tekrarı gibi.

Sabah gazetesi yazarı Haşmet Babaoğlu bugünkü yazısında Türkiye'nin Batı'yla olan ilişkisinde problemli dışişlerine değiniyor, dış politikamıza şekil veren dışişleri bürokratlarının neyi yapmaları ve yapmamaları gerektiğini açık açık söylüyor.

Haşmet Babaoğlu'nun analizi:

15 Temmuz'dan sonra Batı dünyası halkın değil, darbecilerin akıbetini merak ediyorsa dertlenmemek mümkün mü? Tamam da... Ne yapmalı?

Basit diplomatik tepkiler konusunda dökülüyoruz. Dışişleri bürokrasimiz kökünden problem. İstisnaları bir yana bırakırsak, Batı'ya bizi anlatmak üzere değil, Batı'yı çevrelerine ballandırarak anlatmak üzere yetişmiş bir yığın görevliden söz ediyoruz.

Belki burun kıvıracaksınız ama cevabım şu: Beklenenin tam tersini yapmalı! Sizinle konuşmayıp yoluna gideni tutup yakalar ve "ne oldu anlatsana!" diye zorlarsınız ya, o durumda hiç kuşkunuz olmasın, Batı da böyle yapacaktır. (Rusya ile tekrar anlaşınca Batı'nın dikkati neden üzerimizde toplandı, dili neden değişiverdi sanıyorsunuz?) Yani onlarınkini değil, bildiğimizi okuyalım. O zaman bizim ne "okuduğumuzu" merak edeceklerdir. Derdimiz algı kampanyasıysa, bu da öyle. (ensonhaber)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT