1. HABERLER

  2. HABER

  3. Moldova'da Parlamento Baskını
Moldova'da Parlamento Baskını

Moldova'da Parlamento Baskını

Moldova’da seçimlerin yenilenmesini isteyen hükümet karşıtları, parlamento binası önünde gösteri düzenledi.

21 Ocak 2016 Perşembe 09:59A+A-

Başkent Kişinev’de iktidar karşıtları hükümetin istifası ve erken seçime gidilmesi amacıyla MoldovaParlamentosu’nu ablukaya aldı.Parlamentoda Demokrat Parti’nin adayı Pavel Filip’in başbakanlığının onaylanmasının ardından muhalefette bulunan Bizim Parti, Sosyalist Parti, Haysiyet ve Gerçek Platformu parlamento önünde gösteri düzenledi. Gösteriler sırasında binayı çeviren polis ile eylemciler arasında arbede yaşandı. Polis engelini aşarak parlamentoya giren bazı göstericiler gözaltına alındı.

Binadaki milletvekillerinin durumu hakkında bilgi verilmedi. Parlamento Sözcüsü Adrian Kandu, uzlaşma sağlamak amacıyla muhalefet partilerini toplantıya davet etti. 

Güvenlik güçlerinin bina içerisindeki gazetecilere dışarı çıkmama tavsiyesinde bulunduğu öğrenildi.

-Muhalefete uzlaşma çağrısı

Sosyalist Parti Lideri Igor Dodon yaptığı açıklamada, Parlamento Sözcüsü Adrian Kandu’nun kendisini arayarak 20 Ocak Perşembe saat 10.00'da muhalif liderleri ile bir araya gelmeyi teklif ettiğini aktardı. Dodon, ne olursa olsun sosyalistler olarak tek çözüm yolunun erken parlamento seçimleri olduğunu kaydetti.

Bizim Parti Lideri Renato Usati de partisinin yapılacak uzlaşma toplantısına çağrıldığını doğruladı.

Moldova Parlamentosu’nda Demokrat Parti adayı Pavel Filip'in başbakanlığı 101 milletvekilinden 56'sının oyuyla onaylanmıştı. Demokrat Parti, Avrupa yanlısı bir siyasi hareket olarak biliniyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT